Politerno > Україна і світ > Умєров каже, що РФ втратила під Авдіївкою вже 4 тисячі вояків – розвідка Британії називає ці втрати найгіршими за рік

Умєров каже, що РФ втратила під Авдіївкою вже 4 тисячі вояків – розвідка Британії називає ці втрати найгіршими за рік

  • 28 Жовтня, 2023
  • 497 Переглядів
  • 0

Вже чотири тисячі російських військових загинули за понад два тижні активних штурмів Авдіївки, повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Про це Умєров заявив під час телефонної розмови із міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Умєров повідомив американського колегу про втрати ворога у районі Авдіївки станом на цю хвилину – приблизно 4 тисячі солдатів.

Також міністр подякував США за постачання артилерійських боєприпасів.

Умєров наголосив, що подальше постачання ATACMS дозволить ефективніше завдавати вогневі ураження по військовій інфраструктурі та командних пунктах у глибокому тилу ворога на окупованих українських територіях.

Очевидно, йдеться про час від початку активного наступу росіян на Авдіївку, тобто, з 10 жовтня.

Своєю чергою, британська розвідка констатує, що під Авдіївкою Росія зазнала одних із найгірших втрат за 2023 рік, і схоже, що запити командування знову розходяться з реальними можливостями військових.

Розвідка зазначає, що під Авдіївкою росіяни задіяли частини до 8 бригад. 

“Ці підрозділи ймовірно зазнали одних із найгірших показників втрат у російських військах за 2023 рік”, – пишуть аналітики.

Вони відзначають, що російські “воєнкори” жорстко критикують тактику командування.

“Характер операції дозволяє припускати, що ключові військово-політичні виклики для Росії залишаються такими ж, як протягом практично усієї цієї війни. Політичні лідери вимагають захопити більші території, але військові не можуть забезпечити ефективну наступальну операцію на оперативному рівні”, – констатує розвідка. 

У Білому домі зазначали, що мають інформацію про страти у російських підрозділах солдатів, які відмовлялися йти у наступ, і погрози розстрілювати цілі підрозділи, якщо ті намагатимуться відступати під вогнем української артилерії.

Нагадаємо, речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що ізраїльські сухопутні війська “розширюють свої наземні операції” ввечері 27 жовтня і посилять повітряні удари в секторі Гази. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE