Politerno > Україна і світ > Окупанти вивозять дітей з Луганщини у табір в Татарстані на “перевиховання” – ЦНС

Окупанти вивозять дітей з Луганщини у табір в Татарстані на “перевиховання” – ЦНС

  • 30 Жовтня, 2023
  • 436 Переглядів
  • 0

Кремль віддав агломерацію Сєверодонецьк – Лисичанськ – Рубіжне під повний контроль республіки Татарстан. Протягом жовтня близько двохсот дітей були вивезені до казанського “виховного” табору “Заречье”.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

“Делегація з Татарстану на чолі з її прем’єр-міністром Алєксєєм Єсошиним здійснила незаконний візит на окуповану територію Луганської області. Делегація заявила про реалізацію проєктів, які мають демонструвати “відновлення інфраструктури” та ініціювання будівельних проєктів у регіоні, розповіли в ЦНС. Зокрема, для робітників, які прибувають з цього регіону місцеві окупаційні адміністрації виділяють житло, яке раніше покинули власники”, — йдеться у повідомленні.

Татарстан став куратором програми, за якою має “перевиховати” місцеву молодь. Так, у рамках цієї програми лише протягом жовтня близько двохсот дітей були вивезені до казанського табору “Заречье”, де разом із заходами націленими на зміну їх національної самоідентифікації також проводився фіджитал-змагання (поєднання віртуальних ігрових середовищ та реальних фізичних ігор). Не виключено, що надалі дітей агітуватимуть у підрозділи управління дронами на полі бою, припускають в ЦНС.

“У межах цієї політики Татарстан фінансуватиме відкриття центрів тестування за програмою “готов к труду и обороне (ГТО)” – осучасненою російською формою спортивно-парамілітарного виховання молоді з обов’язковою пропагандистською складовою та агітацією до участі в таких парамілітарних організаціях, як Юнармия чи молодіжний актив путінської партії “Єдина Росія”, – сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, Росія погодилась повернути до України перших чотирьох депортованих українських дітей в рамках процедури за посередництва Катару, яку узгодили після “місяців таємних переговорів” з Москвою та Києвом. 

Нагадаємо, попри те, що повноваження Верховної Ради закінчуються цієї осені, а повноваження президента навесні 2024 року, переважна більшість громадян України проти проведення виборів у час війни. 65% українців станом на жовтень 2023 року негативно ставляться до ідеї запровадження дистанційного голосування через інтернет і хвилюються за ризики фальсифікацій. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE