Politerno > Україна і світ > Група республіканців закликає Байдена надати Україні ATACMS більшої дальності

Група республіканців закликає Байдена надати Україні ATACMS більшої дальності

  • 2 Листопада, 2023
  • 322 Переглядів
  • 0

Група високопоставлених республіканців у Конгресі США направила президенту Джо Байдену лист із закликом направити в Україну ракети ATACMS більшої дальності.

Про це “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

У листі до Байдена від 1 листопада провідні республіканці в комітетах Конгресу з міжнародних відносин і збройних сил привітали повідомлення про те, що адміністрація надала Україні кілька армійських тактичних ракетних систем обмеженого радіуса дії (ATACMS), але разом з тим просили, щоб він також надіслав більше систем більшої дальності.

Дослівно з лита конгресменів Майкла МакКоула і Майка Роджерса, а також сенаторів Джеймса Ріша і Роджера Вікера: “Потреба України в засобах глибокого ураження залишається нагальною, особливо для ураження цілей по всьому Криму”.

Маккол очолює Комітет у закордонних справах Палати представників, Роджерс очолює Комітет у справах збройних сил Палати представників, Ріш є головним республіканцем у Сенаті у закордонних справах, а Вікер – головним республіканцем у Сенаті у справах збройних сил.

Вони надіслали листа в той час, коли Палата представників, в якій більшість становлять республіканці, наближається до голосування за окремий законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю, ігноруючи вимогу президента-демократа Джо Байдена про прийняття широкого фінансування національної безпеки на суму 106 мільярдів доларів, що передбачає гроші для Ізраїлю, України та Тайваню.

У своєму листі американські законодавці зазначили, що Україна запросила ракети великої дальності і продемонструвала здатність використовувати їх відповідально, а Росія не пішла на ескалацію у відповідь на їх використання.

“Очевидно, що для вас настав час завершити роботу над ATACMS. Якщо ви цього не зробите, то не лише ризикуєте зайти в глухий кут на полі бою і затягнути цю війну, але й загрожуєте подальшою глобальною нестабільністю, оскільки наші супротивники проводять операції впливу по всьому світу”, – написали вони.

Нагадаємо, представники російської окупаційної адміністрації Ялти відвідали з візитом Туреччину для участі в засіданні Міжнародної організації об’єднаних міст і місцевих влад та з метою «встановлення  побратимських відносин» із муніципальним районом Бейлiкдюзю міста Стамбул.

Також ми повідомляли, що компанія «Тернопільбуд» Василя Лила у березні цього року завозила будматеріали в готельно-ресторанний комплекс голови Тернопільської ОВА Володимира Труша поблизу Рогатина.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE