Politerno > Україна і світ > Тут мала б бути наша тилова лінія оборони “фортеці Авдіївка”, але за дев’ять років війни не зроблено нічого – Бутусов

Тут мала б бути наша тилова лінія оборони “фортеці Авдіївка”, але за дев’ять років війни не зроблено нічого – Бутусов

  • 4 Листопада, 2023
  • 657 Переглядів
  • 0

Будувати рубежі разом з будівельною технікою, цивільними організаціями, з підвозом будівельних матеріалів мали б військові адміністрації, які підпорядковані безпосередньо президенту. Але вони цього не роблять, бо президент з них за це не питає.

На першому фото – будівництво нової лінії оборони російських військ під Авдіївкою, зняте групою аеророзвідки.

Як бачимо, неподалік від передової російське командування зосередило цивільну інженерну техніку, яка риє опорні пункти та ходи сполучення, бліндажі заливаються з бетону. Це надійні польові укріплення, вибити з яких ворога буде дуже важко. Так, вони наступають на Авдіївку, але для закріплення одразу будують оборонні рубежі у ближньому тилу, для безпечного маневру резервами.

Друге фото – це скрін з відео нашого дрону, вид зі сторони противника на останній рубіж оборони Авдіївки – насип залізничної колії північніше міста. Ворог вийшов до цього насипу, а в одному місці навіть перейшов його та закріпився на іншому боці колії. 

Тут мала б бути наша тилова лінія оборони “фортеці Авдіївка”, але подивіться, за дев’ять років війни, за півтора роки повномасштабного вторгнення для обладнання цієї насипи як тилової лінії оборони Авдіївки не зроблено нічого. Ніби і нема в Україні цивільних тракторів, екскаваторів, вантажівок. Ніби дешевше кинути на пусте місце піхотинців з лопатою і дати наказ окопуватися, ніж заритись у землю технікою, зробити надійне перекриття, бетонні бліндажі, потім замінувати, і зробити цю залізничну насип неприступною для малих груп піхоти оборонною лінією. Але там нема навіть траншей. І тепер втримати його війська не можуть, тому що зараз окопуватись там треба з однією лопатою у руках і під вогнем, і за цю насип ведуться важкі бої, бо це ключовий рубіж.

Так, ворог після важких втрат під Авдіївкою перестав кидати у бій бойову техніку, залізничну насип ворог захопив виключно силами піхоти за підтримки артилерії. Якби тут були вириті позиції з нашого боку такі, як росіяни риють зі своєї сторони – ніякого російського прориву та ніякої кризи під Авдіївкою не було б взагалі.

Тому Верховний Головнокомандувач, який так часто рапортує, що він ніби проводить засідання Ставки з питань оборони, повинен подивитись на ці фото, і нарешті усвідомити, що він нехтує службовими обов’язками та через його відповідальність та байдужість до цього важливого питання оборони зривається виконання бойових завдань та гинуть наші воїни, багато людей, які могли б жити, якби хоч хтось замість політичних інтриг займався оборонним плануванням. Замість фотосесії в Авдіївці пану Зеленському варто було б приїхати та подивитись стан організації оборони.

Будувати рубежі разом з будівельною технікою, цивільними організаціями, з підвозом будівельних матеріалів мали б військові адміністрації, які підпорядковані безпосередньо президенту. Але вони цього не роблять, бо президент з них за це не питає.

Якщо до самих не доходить, то починайте вчитись хоча б у росіян. А не вводити суспільство в оману, ніби хтось відповідає за будівництво оборонних рубежів.

Ніхто не відповідає.

Юрій Бутусов, Цензор.НЕТ 


Нагадаємо, в окупованому Криму у місті Керч, за даними місцевих жителів, три ракети влучили у малий ракетний корабель “Аскольд”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE