Politerno > Україна і світ > ВАКС затвердив угоду з двома фігурантами справи екскерівника Нацбанку Шевченка

ВАКС затвердив угоду з двома фігурантами справи екскерівника Нацбанку Шевченка

  • 10 Листопада, 2023
  • 438 Переглядів
  • 0

Суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім заступником голови правління Укргазбанку Олександром Ігнатенком та підприємцем Богданом Федорущенком.

Про це повідомляє Слово і діло, з посиланням на ухвалу суду від 8 листопада. 

Зазначається, що у документі не вказуються імена фігурантів, але, за даними видання, це Олександр Ігнатенко та Богдан Федорущенко.

“Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 31 серпня 2023 року між прокурором САП та обвинуваченим (Федорущенком – ред.)… Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 31 серпня 2023 року між прокурором САП та обвинуваченим (Ігнатенком – ред.)”, – ідеться в рішенні.

Відповідно до ухвали підприємця Федорущенка визнали винним у легалізації коштів (ч. 2 ст. 209 ККУ), а Ігнатенка у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 ККУ). 

“Ексзаступнику голови правління Укргазбанку призначили покарання у вигляді 51 тисячі грн штрафу і стягнути з нього процесуальні витрати. Підприємцю призначили 5 років позбавлення волі умовно з випробуванням в 1 рік”, – йдеться в повідомленні. 

Крім того, Федорущенко має перерахувати 4 млн грн на проєкт United24 “Армія Дронів”,  а Ігнатенко – відшкодувати 35 млн грн завданої шкоди.

Раніше Ігнатенку інкримінували звинувачення у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненої організованою групою, в особливо великих розмірах; а також у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 ККУ.

Нагадаємо, аналізуючи, чи готова Україна до початку переговорів щодо вступу до ЄС , Європейська комісія, серед іншого, оцінила українську систему управління та її відповідність до європейських стандартів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE