Politerno > Тернопільщина > У “Тернопільобленерго” примушують працівників робити внески у благодійний фонд партнера Юхимця

У “Тернопільобленерго” примушують працівників робити внески у благодійний фонд партнера Юхимця

  • 11 Листопада, 2023
  • 6336 Переглядів
  • 0

Керівник «Тернопільобленерго» Ігор Юхимець примушує підлеглих робити внески до сумнівного благодійного фонду.

Таку інформацію на правах анонімності надали інтернет-ресурсу “Тернопільські події” працівники цієї організації.

Також у розпорядженні видання опинився зразок заяви, згідно із якою працівники «Тернопільобленерго» повинні надати згоду,  щоб з їхньої заробітної плати, починаючи з жовтня 2023 року і до кінця дії воєнного стану, утримувався одноденний заробіток на потреби Збройних Сил України.

За даними працівників «Тернопільобленерго», все здійснюється під примусом, а відмова від пожертв може обернутися негативними наслідками для незгідних.

Також повідомляється, що кошти перераховуються до «Благодійного фонду Михайла Федишина «Крила», засновником та керівником якого є бізнес-партнер голови правління «Тернопільобленерго» Ігора Юхимця.

За інформацією з відкритих джерел, Михайло Федишин є засновником, керівником та кінцевим бенефіціаром не тільки даного фонду, але й декількох фірм (ТОВ «Права на землю», ТОВ «Інвестиційний кадастр» (статутний фонд 100 млн. гривень), ТОВ «Енерджі інжинірингова компанія», ТОВ «Вінд плюс»), які працюють у сфері виробництва електроенергії, інжинірингу, геології та геодезії.

Свою «бізнес-діяльність» Михайло Олегович розпочав з роботи в підрозділах Держгеокадастру, де дослужився до начальника Тернопільської філії Державного земельного кадастру і «прославився» тим, що організував безкоштовне виділення земельної ділянки у Тернополі своїй 82-річній бабусі Михайлині Самборській, яка мешкала в одному з сіл Підгаєцького району.

В 2016 році був звільнений з  Держгеокадастру, за неофіційною інформацією, за незаконні земельні махінації та оборудки.

За даними видання, будучи фахівцем з земельних питань та маючи доступ до закритих даних Держгеокадастру, пан Федишин організував відчуження  десятків земельних ділянок на території Тернопільської області під встановлення сонячних панелей на користь керівника «Тернопільобленерго» Ігора Юхимця.

Така «співпраця» дозволила Михайлу Федишину самому увійти в енергетичний бізнес і сприяла налагодженню добрих стосунків між партнерами та створенню спільного бізнесу.

Так, знову ж таки за інформацією з відкритих джерел, у 2019 році було зареєстровано ТОВ «Енерджі інжинірингова компанія», рівноправними засновниками якого стали дружина Федишина - Тетяна і син Юхимця - Максим.

Товариство з різноманітними видами діяльності, починаючи від виробництва електроенергії і закінчуючи будівельно-монтажними роботами, очолив сам пан Михайло. Більше того, ВАТ «Тернопільенерго» є постійним замовником робіт у фірм, які контролює пан Федишин.

Для прикладу, 15.12.2021 року без проведення тендеру ВАТ «Тернопільобленерго» уклало договір №1490 на суму майже 4 млн. грн. з ТОВ «Права на землю» для проведення робіт щодо «верхового огляду повітряних ліній».

Починаючи з 2021 року ВАТ «Тернопільобленерго» заключило з цією компанією договорів на 9 341 783 грн.

Нагадаємо, Тернопільська міська рада, попри заяви про те, що в Тернополі “ніхто бруківку не кладе”, продовжує витрачати потрібні захисникам мільйони на так званий “благоустрій”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE