Politerno > Україна і світ > Комітет “слуги” Іонушаса відмовився від власного законопроєкту, що обмежував реформи САП

Комітет “слуги” Іонушаса відмовився від власного законопроєкту, що обмежував реформи САП

  • 17 Листопада, 2023
  • 370 Переглядів
  • 0

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності під керівництвом депутата від президентської партії «Слуга народу» Сергія Іонушаса переголосував і відмовився від свого законопроєкту, який обмежував реформи САП.

Про це повідомив у Telegram голова правління ГО “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін.

“Комітет Іонушаса таки відмовився від власного законопроєкту для обмеження реформи САП. Комітет зібрався ще раз о 17:00 і переголосував власне рішення, прийняте кількома годинами раніше. Сталося це після магічного «копняка» від президента. І наших публічних пояснень Іонушасу, чому його законопроєкт – погана ідея”, – написав Шабунін.

Він додав, що президент розуміє, що реформа САП у редакції комітету закінчилася б скандалом із МВФ, ЄС та США. Проте, вважає Шабунін, і урядовий законопроєкт потребує доопрацювань до другого читання – про це прямо говорить голова місії МВФ.

Головне, на його думку, що не враховує урядовий законопроєкт – не скасовує «правки Лозового»; а прямий сигнал про те, що вони мають стати частиною реформи САП, наша влада сьогодні вкотре отримала.

Як раніше повідомлялося, комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності під керівництвом депутата від президентської партії «Слуга народу» Сергія Іонушаса попри наявність урядової пропозиції підготував власний законопроєкт щодо реформи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який депутати вже затвердили на засіданні комітету сьогодні ж, 17 листопада.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт ексголову Тернопільської обласної ради Михайла Головка і стягнув у дохід держави понад 800 тисяч гривень, внесеної за нього застави.

Також ми повідомляли, що одна з цілей ЗСУ на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку – відтіснити ворога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE