Politerno > Україна і світ > Посли країн Балтії оголосили у Польщі демарш через блокаду на кордоні з Україною

Посли країн Балтії оголосили у Польщі демарш через блокаду на кордоні з Україною

  • 5 Грудня, 2023
  • 439 Переглядів
  • 0

Посли Латвії, Литви та Естонії у Варшаві оголосили демарш польській владі у зв’язку з блокуванням перевізниками пунктів перетину кордону з Україною, заявивши, що це підриває її здатність протистояти повномасштабному вторгненню Росії.

Про це повідомила речниця МЗС Естонії Бріта Кікас в коментарі ERR, передає “Європейська правда”.

"Ми поважаємо право водіїв вантажівок мітингувати. Але, на жаль, це призвело до складної ситуації, яка створює проблеми для інших перевізників і додаткові труднощі для української економіки", - заявила Кікас.

У дипломатії демарш означає звернення одного уряду до іншого для привернення уваги до певної проблеми.

Вона висловила сподівання, що Польща, Україна та Європейська комісія спільно знайдуть вирішення проблеми "найближчим часом", а Естонія продовжить пошук рішення з новим польським урядом.

"У міністра закордонних справ Маргуса Тсахкни відбулася бесіда з колишнім міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау. Крім того, найближчим часом планується візит нового міністра закордонних справ Польщі в Таллінн, де це питання обов'язково буде обговорюватися", – додала речниця.

Раніше ми повідомляли, що Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) вирішив з 1 грудня заблокувати пункт пропуску “Вишнє Нємецьке – Ужгород” на кордоні з Україною. Заявлено, що не перешкоджатимуть гуманітарним та військовим вантажам

Нагадаємо, безпілотники Служби безпеки України вразили низку російських військових об’єктів у тимчасово окупованому Криму і поруч з ним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE