Politerno > Україна і світ > Посли G7 попередили про дотримання всіх вимог під час реформи САП

Посли G7 попередили про дотримання всіх вимог під час реформи САП

  • 6 Грудня, 2023
  • 342 Переглядів
  • 0

Посли Великої сімки підкреслили, що для ефективності реформи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обов’язково слід скасувати дію так званих «правок Лозового», які дозволяють закривати складні справи «за терміном давності».

В G7 зазначили, що  уважно стежать за реформою САП.

«Для зміцнення антикорупційних зусиль ми радимо взяти за основу поточний проект та скасувати поправки Лозового, захистити юрисдикцію САП/НАБУ та дозволити САП запитувати екстрадицію + ініціювати розслідування проти парламентарів», – підкреслили основні вимоги, які мають бути прописані в новому законі про посилення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Заява послів G7 з’явилась після того, як Центр протидії корупції повідомив, що на засіданні 6 грудня комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності планує ухвалити законопроєкт про реформу САП, в якому де-факто збереже «поправки Лозового».

Вже незабаром в Україні можуть закрити десятки резонансних корупційних справ, фігурантами в яких значаться щонайменше 120 осіб. Зокрема, ВАКС уже закрив усі провадження у справі НАБУ щодо Коломойського, пославшись на “поправки Лозового”.

Нагадаємо, президент США Джо Байден назвав абсолютною помилкою перспективу можливої відмови від допомоги Україні, яка протистоїть агресії Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE