Politerno > Тернопільщина > В Тернополі на Чумацькій виявлено черговий самобуд – заява про злочин

В Тернополі на Чумацькій виявлено черговий самобуд – заява про злочин

  • 22 Грудня, 2023
  • 4379 Переглядів
  • 0

В Тернополі виявлено чергову будівельну аферу – замість приватної садиби, як зазначено в документах, зводиться багатоквартирна висотка.

До редакції Politerno звернулися небайдужі тернополяни, які повідомили, що вулиці Чумацькій, 17, 19, на місці двох знесених приватних будинків на замовлення Предоляка Ігоря Сергійовича здійснюється будівництво багатоповерхового будинку.

Ось витяг з електронної системи у сфері будівництва.

Містобудівні умови та обмеження видано під «Будівництво індивідуального житлового будинку з прибудовою приміщень для індивідуальної трудової та підприємницької діяльності зі знесенням існуючих будівель та споруд».

Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах: 12 від планувальної відмітки землі до найвіддаленішого по вертикалі елементу будівлі, з врахуванням вимог ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій» розділ 6, п.6.1.31 (до 3-х поверхів без урахування мансарди).

Цільове призначення земельних ділянок: Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Функціональне призначення: територія реконструкції в зоні садибної житлової забудови (Ж-1).

Журналіст Politerno побував біля зазначеного будівництва та візуально переконався, що за вказаною адресою здійснюється самочинне будівництво багатоквартирного будинку з використання висотного крану. Паспорту об’єкту на місці не виявлено.

Порівнявши дозвільну документацію із побаченим можемо зробити наступний висновок щодо порушень:

– не дотримано мінімально допустимі відстані від об’єкта будівництва – не менше 8 метрів;

– не дотримано максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки 70%, згідно вимог ДБН;

– не дотримано вимог щодо червоних ліній, згідно затвердженоï містобудівної документації плану червоних ліній житлових вулиць м.Тернопіль (вул.Чумацька) – 3 метра згідно п.6.1.33 (садибний житловий будинок);

– не дотримано вимоги щодо зон вітрового підпору:

– не дотримано вимоги щодо інсоляції:

– не дотримано вимог щодо кругового об’їзду житлового будинку.

Поруч із будівництвом знаходиться багатоквартирний житловий будинок по вулиці Мазепи,2. Незаконне будівництво повністю закриває мешканцям даного будинку з однієї сторони вікна, оскільки не дотримано мiнiмально допустимі відстані від об’єкта будівництва 8.0 м.

Редакція звертається до поліції і особисто до начальника ГУ НП у Тернопільській області Сергія Зюбаненка з вимогою зупинити самобуд.

Як заявляв пан Сергій в одному із свої чисельних інтерв’ю, у випадку зведеного компанією «Проф-Тер-Буд» на вулиці Шпитальна 20, 22 незаконного п’ятиповерхового будинку він нічого зробити не може, адже у ньому вже проживають люди, які придбали там квартири.

У той же час, на цій же вулиці з порушенням усіх можливих будівельних норм «Проф-Тер-Буд» продовжує будівництво ще одного багатоквартирного будинку. І у випадку цього будівництва головний поліціянт області теж не має чим похвалитися. Ініційовані ним безглузді арешти ділянки ні до чого не призвели. А порушувати справи проти «діамівців» Зюбаненко не поспішає.

Що ж, у Сергія Вікторовича з’явилася ще одна нагода втамувати жагу до справедливості й все ж покарати бодай одного будівельного афериста Тернополя.

Нагадаємо, працівник Тернопільського ТЦК Яцюченко Олег Анатолійович у мережі інстаграм похизувався пікантними фото з пляжів Домініканської республіки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE