Politerno > Україна і світ > ГУР назвало маячнею заяву Міноборони РФ про знищення розвідників ударом по готелю у Харкові

ГУР назвало маячнею заяву Міноборони РФ про знищення розвідників ударом по готелю у Харкові

  • 31 Грудня, 2023
  • 351 Переглядів
  • 0

Російське Міноборони заявило, що при обстрілі Харкова “було знищено представників ГУР МОУ і ЗСУ, які брали участь у плануванні та виконанні атаки на Бєлгород”. В українській розвідці назвали ці заяви хворобливою маячнею терористичного режиму.

Про це повідомили російське МО в Telegram та представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі “Українській правді”.

Міноборони Російської Федерації, яка щодня вбиває мирних мешканців України звинуватило ЗСУ у завданні удару з використанням реактивних систем залпового вогню по місту Бєлгород, “унаслідок якого загинули мирні жителі, зокрема діти”.

Сказано, що у відповідь збройні сили РФ “уразили центри ухвалення рішень і військові об’єкти в місті Харків”.

Зокрема, стверджується, що “ракетним ударом по колишньому готельному комплексу “Харків Палас” знищено представників ГУР і ЗСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Бєлгороді”.

“Ударами високоточних ракет по будівлі служби безпеки України в Харківській області та пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування “Правий сектор” ліквідовано представників рухомого складу СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу “Кракен”, які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території”, – заявили в МО РФ.

“Стосовно чергової маячні від так званого Міністерства оборони держави-агресора можемо повідомити, що під час чергового терористичного акту РФ і ракетного удару вчора по Харкову жоден співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони, відповідно як і жоден боєць спецпідрозділу ГУР МО “Кракен”, не постраждав.

В той же час агресор вчергове вдарив по цивільних, і аж ніяк не військових об’єктах. Це постійна практика РФ і її терористичних ракетних ударів, які спрямовані саме проти цивільної інфраструктури і мирних мешканців. Усі інші заяви про уявні “ураження” представників ГУР МОУ – чергова хвороблива фантазія людей, що живуть у паралельній реальності та ведуть геноцидну війну проти України, за що безумовно будуть покарані”, – зазначив Юсов.

У суботу 30 грудня, під час масованого обстрілу Харкова ворог вдарив зенітними ракетами С-300 по будівлі готелю “Kharkiv Palace”.

Харківська обласна прокуратура повідомила, що внаслідок ворожої атаки на центр Харкова поранено 26 осіб, серед них діти та іноземець.

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйоні та автомобілі людей тощо.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE