Politerno > Україна і світ > Парламент повертає уряду законопроєкт про мобілізацію

Парламент повертає уряду законопроєкт про мобілізацію

  • 11 Січня, 2024
  • 318 Переглядів
  • 0

Народні депутати повертають на доопрацювання уряду законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації.

Про це повідомив керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в Telegram.

“За результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті  та у робочих групах”.

Арахамія розповів, що 11 січня відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі.

Були присутні головнокомандувач Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

Законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби викликав багато дискусій.

За словами керівника фракції СН, нардепи розуміють запит військового командування і готові йти назустріч, але не всі норми можуть бути підтримані.

Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані.  Про це було відкрито сказано військовому командуванню.

При цьому Арахамія стверджує, що всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

Нагадаємо, голова НАЗК Олександр Новіков склав протокол щодо прем’єр-міністра Дениса Шмигаля після того, як прем’єр незаконно розголосив інформацію про викривача, який повідомив про корупцію працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE