Politerno > Україна і світ > Кабмін повідомив про відкликання законопроєкту про мобілізацію – Міноборони готове внести нову редакцію

Кабмін повідомив про відкликання законопроєкту про мобілізацію – Міноборони готове внести нову редакцію

  • 11 Січня, 2024
  • 333 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів офіційно повідомив, що відкликав законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації. Міністерство оборони готове вносити нову редакцію законопроєкту.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Кабміну.

Повідомляється, що 11 січня на позачерговому засіданні уряд підтримав протокольне рішення, ініційоване Міноборони “Про відкликання внесеного до Верховної Ради проєкту закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової службиˮ.

Вказано, що після доопрацювання Міністерством оборони відповідний законопроєкт буде повторно винесений на розгляд Кабінету міністрів.

Міністр Рустем Умєров у Facebook заявив, що Міноборони готове внести нову редакцію законопроєкту щодо вдосконалення мобілізації.

“Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Готові виносити його на погодження уряду в найближчий час. Попередню редакцію законопроєкту відкликали.

Цей закон потрібен обороні нашої держави і кожному воїну, який зараз на фронті. Потрібен якнайшвидше”, – зазначив Умеров.

Умєров підтвердив, що після реєстрації законопроєкту у парламенті команда Міноборони, головнокомандувач Валерій Залужний, начальником Генштабу Сергій Шаптала брали участь в обговореннях та закритих нарадах та пояснювали необхідність цього рішення.

За словами міністра, в МОУ "почули та врахували всі застереження". Умєров наводить меседжі, які лунали і які хочуть закласти в новий закон, однак не конкретизує, як це буде зроблено.

"Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо.

Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кілька місяців відпустки. Це чесно.

Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно.

Зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи великої війни", - додав міністр.

Як повідомлялося, після внесення урядового законопроєкту щодо вдосконалення мобілізації в парламенті виникли бурхливі дискусії та суперечки.

Після кількох нарад із військовим керівництвом 11 січня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада повертає на доопрацювання уряду законопроєкт щодо мобілізації. Одночасно нардепи мають передати пропозиції, напрацьовані на комітеті та у робочих групах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE