Politerno > Україна і світ > The Telegraph: Путін, можливо, збирається почати апокаліптичний напад

The Telegraph: Путін, можливо, збирається почати апокаліптичний напад

  • 11 Січня, 2024
  • 735 Переглядів
  • 0

Ексочільник підрозділу з хімічної зброї армії Великої Британії Геміш де Бреттон-Гордон зазначив, що якщо Захід не озброїть Україну, за кілька років спалахне війна Росії з НАТО.

У Росії лунають чутки про те, що незабаром вона може розпочати рішучий наступ в Україні, щоб переламати перебіг війни на свою користь. На думку експерта, у Росії єдиною зброєю, яка могла б допомогти в цьому в цей час, була б тактична ядерна зброя або якась хімічна чи біологічна атака.

Про це у своїй статті для The Telegraph пише ексочільник підрозділу з хімічної зброї армії Великої Британії Геміш де Бреттон-Гордон.

Росія може почати невдовзі рішучий наступ

Оскільки увага Заходу більше прикута до виборів у Британії та США, війна в Україні віддаляється з перших шпальт. Хоча багато хто на Заході описували війну як тупикову ситуацію, Кремль так не думав. Зараз у Москві лунають чутки про те, що незабаром може розпочатися рішучий наступ, щоб переломити хід війни на користь Росії.

Росія нишпорить по всьому світу в пошуках безпілотників і боєприпасів від усіх диктаторів і держав-вигнанців, тоді як Україна насилу шукає і благає про артилерійські снаряди та ракети до ППО у своїх “союзників”, які зайняті іншим. 

Росія зосереджена, а Захід – ні

“У той час як канцлер Німеччини Шольц закликає Європейський Союз зробити більше – хоча він, зокрема, не в змозі доставити Україні сотні танків Leopard 2, яких вона так відчайдушно потребує – Росія переходить до тотальної війни, а її державні витрати та економіка дедалі більше диктуються потребами військової машини. Контраст між Сходом і Заходом не може бути чіткішим; Росія зосереджена, а ми – ні“, – оцінює ситуацію де Бреттон-Гордон.

Тим часом Путіну невдовзі може знадобитися продемонструвати успіхи на місцях. На думку автора статті, президентські вибори в березні будуть повною фальсифікацією, а єдина справжня опозиція – Олексій Навальний – буде безпечно закрита.

"Це не означає, що автократ цілком залізний. Пам’ять про спробу державного перевороту минулого літа, безсумнівно, буде свіжою в його думках, а загибель цивільного населення, спричинена українськими атаками на кордоні, знову приверне увагу до стану війни", – йдеться в публікації.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков наполягав, що російські військові "зроблять усе, щоб спочатку мінімізувати небезпеку, а потім повністю її ліквідувати".

Нагадаємо, Туреччина, Болгарія і Румунія в четвер 11 січня підписали угоду про спільну боротьбу з морськими мінами, які загрожують судноплавству в Чорному морі, у тому числі перевезенню зерна з України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE