Politerno > Україна і світ > “Консультації протягом 24 годин”: Зеленський і Сунак пояснили зміст безпекової угоди

“Консультації протягом 24 годин”: Зеленський і Сунак пояснили зміст безпекової угоди

  • 12 Січня, 2024
  • 391 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак розповіли, що означає двосторонній безпековий договір між країнами, зокрема, щодо можливого нового нападу Росії.

Про це йдеться у їхній заяві на пресконференції у Києві, повідомляє “Європейська правда”.

“Перше, що загалом робить ця угода – вона формалізує ті безпекові домовленості, які у нас зараз є. Друге – гарантує, що ця підтримка є довгостроковою, щоб Росія розуміла, що ми лишаємося з Україною”, – сказав Сунак.

Прем’єр Британії пояснив також, що є третій компонент, який запобігає новому нападу після завершення поточної війни.

“У разі якщо Росія знову нападає, ми надамо ту підтримку, яка потрібна Україні, швидку та надійну безпекову підтримку, сучасне озброєння (для захисту) на землі, на морі і в небі, економічну підтримку, а також запровадимо санкції, які матимуть ціну для Росії. Щодо цього є чітке і важливе зобов’язання”, – заявив Ріші Сунак.

Президент Володимир Зеленський зі свого боку уточнив, що угода передбачає час на консультації з партнерами у разі повторення російської агресії.

“Це формалізоване зобов’язання наших партнерів. Якщо буде повторення агресії Російської Федерації передбачений відповідний час протягом якого ми консультуємося з нашими партнерами згідно цієї угоди”, – сказав Зеленський.

“Ми будемо розуміти обсяг допомоги, який нам буде потрібен у разі нового нападу РФ”, – додав він.

Згідно з опублікованим текстом угоди, “у разі збройного нападу Росії на Україну, на запит будь-якого з учасників учасники проведуть консультації протягом 24 годин для визначення заходів, необхідних для протидії або стримування агресії”.

Ріші Сунак під час візиту до Києва оголосив про великий пакет військової допомоги для України на 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE