Politerno > Україна і світ > США ввели санкції через поставки Росії балістичних ракет з КНДР

США ввели санкції через поставки Росії балістичних ракет з КНДР

  • 12 Січня, 2024
  • 366 Переглядів
  • 0

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив про запровадження санкцій проти трьох організацій з Росії та однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет КНДР для використання їх у війні проти України.

Блінкена цитує “Європейська правда“.

За його словами, США продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку Росія надає КНДР в обмін на цю зброю, та використовуватимуть усі наявні інструменти для виявлення й викриття фізичних та юридичних осіб, причетних до передачі зброї між КНДР і РФ.

“Ми без вагань вживатимемо подальші заходи. Передача КНДР балістичних ракет Росії підтримує російську загарбницьку війну, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження”, – зазначив Блінкен.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що попередня експертиза підтверджує використання Росією ракет із Північної Кореї під час одного з останніх обстрілів України.

Перед цим США з майже пів сотнею країн засудили передання Північною Кореєю зброї Росії, зокрема те, що північнокорейськими ракетами на початку року завдали удар по Україні.

У Білому домі паралельно заявили, що під час нещодавніх атак проти України Росія знову запустила кілька балістичних ракет, отриманих з Північної Кореї.

Напередодні у Білому домі заявили, що Сполучені Штати мають інформацію про те, що Північна Корея передала Росії певну партію балістичних ракет і пускових установок до них, які вже були застосовані для ударів по Україні.

За словами представника Білого дому Джона Кірбі, 30 грудня 2023 року російські сили запустили принаймні одну північнокорейську балістичну ракету по Україні. “Вона, судячи з усього, влучила у відкрите поле в Запорізькій області”, – зазначив Кірбі.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що Путін змушений з простягнутою рукою йти до КНДР.

Нагадаємо, арештований бізнесмен-постачальник Міноборони Ігор Гринкевич, за даними слідства, спілкувався у месенджері, пропонував хабар і зустрічався на заправці зі співробітником Державного бюро розслідувань, а той “здав” підприємця колегам.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE