Politerno > Україна і світ > Справа Гринкевича: перших фігурантів арештували із заставою по пів мільярда

Справа Гринкевича: перших фігурантів арештували із заставою по пів мільярда

  • 19 Січня, 2024
  • 562 Переглядів
  • 0

Печерський районний суд Києва 18 січня обрав запобіжний захід першим двом із 5-ти фігурантів справи про оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України львівського бізнесмена – арештував із півмільярдною заставою.

Про це повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець у коментарі “Українській правді”, джерело УП в правоохоронних органах.

“У четвер суд обирає запобіжний захід трьом фігурантам справи, щодо першого з них судом ухвалено рішення про арешт на два місяці (до 16 березня) із альтернативою застави в 500 001 528 грн”, – зазначив Максимець.

За даними УП, йдеться про Андрія Колотила. Розгляд інших клопотань триває.

За клопотанням Офісу генерального прокурора другому фігуранту кримінального провадження щодо поставки неякісного одягу для ЗСУ суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із тим же розміром застави – 500 001 528 грн. За даними УП, йдеться про Володимира Тимківа.

Державне бюро розслідування за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у дачі хабара слідчому ДБР.

Всього у справі фігурують 5 людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а його син Роман наразі оголошений у розшук.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, 18 січня російське оборонне відомство повідомило про атаку українських безпілотників, зокрема у Ленінградській області, БпЛА начебто було збито. Водночас Astra повідомила, що безпілотник упав і вибухнув на території АТ “Петербурзький нафтовий термінал” у Санкт-Петербурзі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE