Politerno > Україна і світ > Угорщина та Словаччина заявили, що “не отримали доказів” постачання Північною Кореєю зброї РФ

Угорщина та Словаччина заявили, що “не отримали доказів” постачання Північною Кореєю зброї РФ

  • 27 Січня, 2024
  • 288 Переглядів
  • 0

Держсекретар МЗС Угорщини Петер Штарай та глава МЗС Словаччини заявили, що їхні країни не засудили постачання КНДР зброї Росії для війни проти України, як це зробили практично всі інші члени ЄС, бо не отримали жодних доказів.

Про це рповідомила “Європейська правда”.

Під час дебатів в угорському парламенті двоє депутатів від опозиційних сил Мартон Томпош і Петер Унгар спитали в представника МЗС, чому уряд не приєднався до спільної заяви із засудженням постачання північнокорейських балістичних ракет Росії.

При цьому Унгар підкреслив, що позиція Будапешта дивна, оскільки він офіційно “категорично проти будь-яких поставок зброї в російсько-українській війні”.

“Оскільки нам не було надано жодних доказів, у нас не було можливості перевірити дійсність тверджень, що містяться в заяві”, – зазначив Штарайт.

За словами голови словацького МЗС, Братислава “послідовно виступає” за дотримання міжнародного права і санкцій Ради безпеки ООН.

“Але ми не збираємося робити це (засуджувати порушення санкцій. – Ред.) тільки тому, що хтось підходить до нас і каже, що він так думає, але не збирається надавати нам докази на підтвердження цього”, – наводить слова Бланара агентство TASR.

Росія посилила співпрацю з Північною Кореєю після повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році. Відомо, що Пхеньян передав Москві артилерійські снаряди й балістичні ракети, які вже застосовувались для ударів по українських містах.

У США заявили, що характер безпекової загрози з боку Північної Кореї може "кардинально змінитися" в найближче десятиліття в результаті її співпраці з Росією.

Нагадаємо, Державний департамент США схвалив продаж Туреччині винищувачів F-16 і засобів для їхньої модернізації, що сталось після ратифікації нею протокол про вступ Швеції до Північноатлантичного Альянсу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE