Politerno > Україна і світ > СБУ заявляє, що не має жодного відношення до провокацій щодо Ніколова

СБУ заявляє, що не має жодного відношення до провокацій щодо Ніколова

  • 28 Січня, 2024
  • 345 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України повідомляє, що будь-які заяви окремих фігурантів справи Ніколова, які представлялися нібито співробітниками української спецслужби або зазначали про “співпрацю” з нею, є свідомою маніпуляцією.

Про це в коментарі ZN.UA поінформувала прес-служба СБУ.

“Зважаючи на публікації в ЗМІ про нібито причетність Служби безпеки до протиправних дій щодо журналіста Юрія Ніколова повідомляємо: будь-які заяви окремих фігурантів цієї справи, які представлялися нібито співробітниками СБУ або зазначали про “співпрацю з СБУ”, є свідомою маніпуляцією для досягнення ними власних цілей. Служба безпеки не має жодного відношення до даного інциденту”, – йдеться в коментарі.

Окремо в СБУ наголосили, що вважають такі дії щодо журналістів неприйнятними, “оскільки незалежні медіа є невід’ємною складовою сучасного демократичного суспільства”.

За інформацією служби, усі обставини цього інциденту, відповідно до підслідності, розслідує Національна поліція, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Як додають у прес-службі, у межах чинного законодавства і свого функціоналу СБУ гарантує повне сприяння розслідуванню і встановленню усіх обставин у даній справі.

Нагадаємо, 15 січня журналіст-розслідувач, засновник видання “Наші гроші” повідомив, що напередодні невідомі чоловіки з криками та образами намагалися вдертися до його квартири, де на той час була тільки хвора мама журналіста. Чоловіки обклеїли двері помешкання папірцями з написами, що звинувачували Ніколова в ухилянтстві, зняли все на відео і пішли геть. Майже відразу на одній з російськомовних “придворних телеграм-помийок “Карточний офис” вийшов  пост із фотографіями про цю ситуацію.

Як раніше повідомлялося, 28 січня на сайті Zhitomir.city з'явилася новина про те, що до редакції звернулися двоє місцевих мешканців, які наполягають, що нібито саме вони були найняті для нападу на квартиру журналіста Юрія Ніколова 14 січня.

За їхніми словами, для провокації їх найняв знайомий, на ім’я Олексій. Двоє молодих чоловіків запевняли, що вони лише виконавці, і що їх використали "в темну" замовники, які переконували, що "все законно" і навіть "погоджено з СБУ".

Нагадаємо, лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкоі заявив про претензії на українське Закарпаття у разі втрати Україною державності в результаті війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE