Politerno > Україна і світ > Мобілізаційний проєкт: на держслужбу братимуть лише з військовою підготовкою – чинних держслужбовців це не стосується

Мобілізаційний проєкт: на держслужбу братимуть лише з військовою підготовкою – чинних держслужбовців це не стосується

  • 31 Січня, 2024
  • 556 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів у законопроєкті про мобілізацію пропонує тих чоловіків, які вперше буде влаштовуватися на державну службу, приймати лише з базовою загальновійськовою підготовкою чи військовою службою. Виключення – ті, кого визнали непридатними.

Про це йдеться у тексты законопроєкту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку” на сайті Верховної Ради.

В урядовому законопроєкті пропонують внести зміни до статті 19 закону про державну службу.

Зокрема, на державну службу пропонують брати лише тих, хто пройшов базову загальновійськову підготовку або військову службу. Водночас це не стосується тих, кого визнали непридатним.

Таким чином нововведення не стосуватиметься чинних держслужбовців.

“На державну службу не може вперше вступити особа чоловічої статі віком до 60 років, яка не пройшла базову загальновійськову підготовку або військову службу, крім осіб, звільнених від проходження базової військової служби відповідно до статті 18 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” або визнаних за станом здоров’я непридатними до проходження військової служби”, – йдеться у документі.

Як відомо, нещодавно голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія запропонував влаштувати військові навчання для усіх держслужбовців та народних депутатів. Ініціатива так і не була втілена.

Нагадаємо, за даними “Bloomberg“, в Україні не вистачає артилерійських снарядів і зенітних ракет для захисту своїх міст від російських атак, а життєво необхідна допомога з боку Європи і США застрягла в процесі узгодження, тож українські війська часом ледве стримують російські.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE