Politerno > Україна і світ > Захопили ділянку лісу та вирубали дерева для дороги: у Гринкевичів знайшли маєток у Львові

Захопили ділянку лісу та вирубали дерева для дороги: у Гринкевичів знайшли маєток у Львові

  • 31 Січня, 2024
  • 443 Переглядів
  • 0

Журналісти знайшли у бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого запідозрили у даванні хабаря слідчому ДБР, незареєстрований маєток у лісі, для якого привласнили 28 соток зеленої зони.

Про це йдеться у розслідуванні видання “hromadske” про майно Гринкевичів.

Під час обстеження ділянки родини Гринкевича виявили маєток на 600 квадратів без жодних документів, басейн на землі для садівництва, самовільно вирубану дорогу в лісі та 28 соток самозахопленої землі.

Журналісти виявили на ділянці, яка оформлена на дружину бізнесмена Ігоря Гринкевича – Світлану розкішний маєток, якого не існує в реєстрах.

На матір Світлани Гринкевич, Ірину Федак, у кадастровому реєстрі оформлені три ділянки довкола. Загальна площа зареєстрованої землі – 19 соток.

Чиновники Львівської міської ради за запитом “hromadske” виявили низку інших порушень, коли приїхали на обстеження території.

“Орієнтовно 21 сотка — це все захоплені державні землі ДП “Львівський Лісгосп”. Тобто це ліс і землі природно-заповідного фонду, де не можна нічого робити, хіба гриби збирати. Але точно не дерева рубати, щоб поставити огорожу чи прокласти дорогу. Але саме це зробила родина Гринкевичів”, – зазначив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

Жодних будівельних паспортів чи дозволів на будівництво самого маєтку комісія міськради не знайшла.

За словами адвоката, після Акту обстеження чиновники мають видати припис пані Федак про демонтаж паркану, звільнення самозахоплених ділянок і подати в поліцію заяву про кримінальне правопорушення. Далі слідчі розв'яжуть питання про розмір шкоди та злочин, який буде інкримінуватися підозрюваним.

Нагадаємо, українська сторона повернула з російського полону 207 військових та цивільних українців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE