Politerno > Україна і світ > ЗМІ оприлюднили дані бази щодо перетину кордону Арестовичем завдяки “листу ГУР” – у Буданова заперечують

ЗМІ оприлюднили дані бази щодо перетину кордону Арестовичем завдяки “листу ГУР” – у Буданова заперечують

  • 1 Лютого, 2024
  • 472 Переглядів
  • 0

Журналістський антикорупційного центру NGL.media опублікували дані бази перетину кордону, які свідчать, що скандально відомий блогер, колишній позаштатний радник голови Офісу президента, Олексій Арестович, принаймні двічі, у травні і вересні, виїжджав з України завдяки “листам ГУР”.

Про це повідомляють NGL.media.

“Задля повноти інформації NGL.media вирішили опублікувати повний список перетинів державного кордону Олексієм Арестовичем у 2022-2023 роках, прибравши звідти чутливу, на нашу думку, інформацію. Ці дані свідчать, що Арестович принаймні двічі використав листи ГУР, як підставу для виїзду”, – йдеться у матеріалі.

Водночас в редакції припустили, що існує певна ймовірність, що лист може бути підробленим.

Своєю чергою Головне управління розвідки заперечило, що скандально відомий блогер Олексій Арестович виїхав з України завдяки листу від ГУР. 

“Інформація про перетин кордону та виїзд за межі України особи на ім’я Олексій Арестович 4 вересня 2023 року начебто на підставі листа від ГУР МО України, яку опублікувало NGL.media, не відповідає дійсності.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України не надавало вказаній особі ані листів, ані будь-яких інших документів для виїзду за кордон”, – заявили у ГУР.

Державна прикордонна служба теж заперечує інформацію, буцімто колишній позаштатний радник голови Офісу президента, скандально відомий блогер Олексій Арестович перетнув кордон України на виїзд 4 вересня 2023 року на підставі листа Головного управління розвідки МОУ.

"Заходи прикордонного контролю під час пропуску громадян через кордон інспекторами Державної прикордонної служби України забезпечуються у відповідності до законодавства та норм перетину кордону. Хочу зазначити, що прикордонне відомство не розголошує інформації про перетин кордону громадянами.

Однак зважаючи, що зараз шириться неправдива інформація, а видання, яке її поширило, посилається на джерела у прикордонній службі можу зазначити, що інформація про Олексія Арестовича, який начебто виїжджав з України завдяки листу від ГУР Міноборони, не відповідає дійсності", - зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

На уточнююче запитання УП, чи виїжджав Арестович коли-небудь за листом ГУР, Демченко лише повторив, що "ДПСУ не розголошує інформацію про перетин кордону", а в цьому випадку "відреагувала на недостовірну інформацію, яку поширили прикриваючись джерелами в ДПСУ".

Нагадаємо, в ніч із 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер “Івановєц” Чорноморського флоту РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE