Politerno > Україна і світ > Британія оголосила нові санкції проти РФ напередодні другої річниці російського вторгнення

Британія оголосила нові санкції проти РФ напередодні другої річниці російського вторгнення

  • 22 Лютого, 2024
  • 287 Переглядів
  • 0

Велика Британія у четвер, 22 лютого, напередодні другої річниці повномасштабного російського втргнення, оголосила про нові санкції проти РФ за її агресію проти України. Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на урядове повідомлення.

“Україна показала, що вона може і буде захищати себе. Путін помилково думав, що оскільки економіка Росії більша за економіку України, він здобуде швидку перемогу. Але економіки друзів України у 25 разів більші за російську… Наші санкції позбавляють Путіна ресурсів, яких він відчайдушно потребує для фінансування своєї війни”, – зазначив глава британського МЗС Девід Кемерон.

Нові санкції стосуються, зокрема, компаній, пов’язаних з виробництвом боєприпасів, таких як ракетні комплекси, ракети, вибухові речовини та інші критичні товари, що використовуються у військовій техніці. Санкції ввели проти Державного підприємства ім. Свердлова – найбільшого підприємства в російській індустрії боєприпасів.

Під обмеження потрапили ключові російські імпортери та виробники верстатів, які відіграють важливу роль у виробництві життєво важливих оборонних систем і компонентів – від ракет і двигунів до танків і винищувачів.

Нафтовий трейдер Нільс Троост і його компанія Paramount Energy & Commodities SA., що сприяють безперешкодній торгівлі російською нафтою поза межами дії санкцій, також потрапили під обмеження.

Санкції також стосуються Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management та Active Shipping, які працюють у російському енергетичному секторі, і є частиною тіньового флоту, який допомагає транспортувати російську нафту.

Дві російські алмазні компанії та Павел Мариничев, новий генеральний директор компанії "Алроса", найбільшого державного російського виробника алмазів, також опинилися у санкційному списку разом з п’ятьма топ-керівниками або власниками найбільших російських виробників міді, цинку та сталі.

Нагадаємо, матір російського опозиціонера Олексія Навального Людмила записала звернення, в якому розповіла, що слідчі показали їй тіло сина, однак вимагають поховати його таємно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE