Politerno > Україна і світ > У відповідь на чергові погрози Медведєва ядерними ударами в Єврокомісії порадили йому лікувати психіку

У відповідь на чергові погрози Медведєва ядерними ударами в Єврокомісії порадили йому лікувати психіку

  • 22 Лютого, 2024
  • 382 Переглядів
  • 0

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано вважає, що не бачить причин коментувати заяви заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва, але йому варто було би полікувати психіку.

Про це Стано заявив на прохання відреагувати на слова Медведєва, який знову заявив російські претензії на Київ і Одесу, передає “Європейська правда”.

Слід зазначити, що днями Медведєв вкотре поміркував, що буде, якщо Росія програє у війні проти “неонацистів із західними спонсорами”, і повернеться до кордонів 1991 року.

Він називає такий результат “незворотнім розвалом нинішньої Росії, до складу якої за Конституцією входять нові території”. Після цього, вважає Медведєв, почнеться “громадянська війна з десятками мільйонів жертв” і “загибель майбутнього Росії”.

“І тепер головне питання: ці ідіоти справді вірять, що народ Росії такий розділ своєї країни проковтне? Що ми всі будемо міркувати приблизно так: “Ну що ж, на жаль, це сталося. Вони перемогли.

Нинішня Росія зникла. Шкода, звісно, але треба жити далі в країні, що розвалюється і помирає, оскільки ядерна війна набагато для нас страшніша, ніж смерть наших близьких, наших дітей, нашої Росії…”? І що у керівництва держави на чолі з Верховним головнокомандувачем ЗС РФ у такому разі здригнеться рука ухвалити важкі рішення?

Так от. Буде зовсім інакше. Розвал Росії матиме значно страшніші наслідки, ніж результати звичайної, навіть найзатяжнішої війни. Бо спроби повернути Росію до кордонів 1991 року призведуть тільки до одного. До глобальної війни із західними країнами із застосуванням усього стратегічного арсеналу нашої держави. По Києву, Берліну, Лондону, Вашингтону. По всіх інших красивих історичних місцях, давно введених у польотні цілі нашої ядерної тріади.

Чи вистачить нам на це духу, якщо на карту буде поставлено зникнення тисячолітньої країни, нашої великої Батьківщини, а принесені народом Росії протягом століть жертви виявляться марними Відповідь очевидна”, – написапв Медведєв.

У відповідь речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано зазначив, що Медведєву варто було би полікувати психіку.

"Зазвичай ми не коментуємо слова людей, які щосили намагаються привертати увагу до себе, особливо якщо це внутрішній "номер 2" для якихось цілей. Хоча це добре, що згадана вами особа публічно транслює діагноз про стан свого ментального здоров’я, єдине, що тут можна сказати – це порекомендувати консультації і допомогу фахівця", - заявив Стано.

Він додав, що маючи ті мільярди доларів, які Росія змарнувала на ведення війни проти України, Москва могла би щось знайти і на програми підтримки здоров’я своїх громадян.

"Думаю, міністри закордонних справ країн-членів дуже чітко висловили свою позицію, коли зустрічалися у понеділок: що ми продовжимо підтримувати Україну, яка правомірно захищається від агресії… Високий представник ЄС (Жозеп Боррель) і країни-члени роблять те, що можуть зробити, щоби – як зазначив високий представник -  надавати Україні "більше і швидше", і не лише "скільки буде необхідно", а "скільки б це не вартувало", – додав речник. 


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE