Politerno > Україна і світ > Шмигаль поїхав на кордон, щоб деблокувати українські фури з зерном

Шмигаль поїхав на кордон, щоб деблокувати українські фури з зерном

  • 23 Лютого, 2024
  • 310 Переглядів
  • 0

Український прем’єр Денис Шмигаль разом з іншими міністрами та представниками прикордонної служби сьогодні, 23 лютого працюватиме на кордоні з Польщею, щоб вирішити проблему блокування українського зерна.

Про це під час пресконференції повідомив президент України Володимир Зеленський, пише УП.

“Чи будуть польські колеги – це їхнє особисте рішення. Завтра ми не можемо бути через другу річницю цієї боротьби (повномасштабного вторгнення РФ. – Ред.). Я не до того, що нам хтось пропонував завтра – ми сказали це відкрито, що ми готові з пропозиціями, з рішеннями, з кроками іти на зустріч. Ми будемо готові до 24 лютого бути на кордоні. Чи буде польська сторона – мені не відомо”, – сказав Зеленський.

Говорячи про блокаду кордону, він зауважив, що польські фермери блокують ту продукцію, яка йде транзитом до інших країн.

“Українське зерно не йде на ринок Польщі – за бажанням польської сторони. Ми виявили нові шляхи, але коли ми говоримо про транзит, це трохи поза європейським законодавством. Тому ми готові і робитимемо все, щоб вирішити це питання”, – додав він.

Нагадаємо, 21 лютого президент Володимир Зеленський запропонував Польщі провести двосторонню зустріч на рівні урядів і, якщо потрібно, президентів у зв’язку з блокуванням польськими фермерами пунктів пропуску на спільному кордоні.

Польський прем’єр Дональд Туск відхилив запрошення президента Зеленського про урядову зустріч на кордоні.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери почали великий протест по всій території Польщі, зокрема на кордоні з Україною. За цей час стались кілька інцидентів із висипанням українського зерна та блокуванням пасажирського руху.

Читайте також: США введуть нові понад 500 санкцій проти РФ через смерть Навального і війну

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE