Politerno > Україна і світ > Німеччина надсилає новий пакет допомоги: артилерійські снаряди, дрони й машини розмінування

Німеччина надсилає новий пакет допомоги: артилерійські снаряди, дрони й машини розмінування

  • 26 Лютого, 2024
  • 273 Переглядів
  • 0

Уряд Німеччини 26 лютого відзвітував про відправлення чергової партії військової допомоги Україні, до якої увійшли, серед іншого, артилерійські снаряди, дрони й машини розмінування.

Прпо це “Європейська правда” з посиланням на сайт німецького уряду.

Згідно з переліком, Україна за останній час отримала 14 тисяч боєприпасів калібру 155 мм із запасів Бундесверу та вироблених на німецьких заводах, а також чотири машини розмінування WISENT 1.

Крім того, ФРН передала три мобільні, дистанційно керовані та захищені системи розмінування, обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів та 250 наборів інструментів з підривними матеріалами.

У пакеті згадуються також 10 розвідувальних безпілотників Vector із запчастинами, 22 системи датчиків та глушилок проти дронів, 12 терміналів супутникового зв’язку і чотири автомобілі для охорони кордону.

Також уряд Німеччини оновив перелік допомоги, яку планує надати Україні в майбутньому. Там з’явились 10 додаткових броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2 і 20 систем датчиків та глушилок проти безпілотників.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексдепутату Сергію Пашинському у вигляді тримання під вартою з заставою в 272 мільйони гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE