Politerno > Тернопільщина > Чому мерія Тернополя надто вибірково бачить порушення забудовників?

Чому мерія Тернополя надто вибірково бачить порушення забудовників?

  • 26 Лютого, 2024
  • 1916 Переглядів
  • 0

У суді вирішує Тернопільська міська рада спір, який у неї виник з будівельною компанією «Там де дім». Мерія звинувачує забудовника у недотриманні умов та нецільовому використанні наданої ділянки. Мовляв, забудовник зобов’язався збудувати на вул. Бережанській обʼєкти торгівельного призначення. Однак, за даними міськради, у КБ «Парковий» почали продавати квартири.

Сьогодні на сайті міськради з’явилася інформація наступного змісту.

«У вересні 2023 року міська рада інформувала на сайті, що у Тернополі продається житло, на будівництво якого відсутні дозвільні документи у КБ «Парковий» (вул. Бережанська). Оскільки згідно з дозвільними документами, на цих ділянках повинні бути обʼєкти торгівельного призначення.

З метою здійснення захисту прав та інтересів жителів, запобіганню шахрайських дій, рішенням виконавчого комітету у вересні 2023 року скасовані містобудівні умови та обмеження для проектування вказаних обʼєктів будівництва.

Рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду від 17.01.2024 у даній справі за позовом  Семененко С.О.  скасовано дане рішення виконавчого комітету.

У листопаді 2023 року Тернопільська міська рада прийняла рішення про втрату чинності рішення міської ради та розірвання договору про встановлення земельного сервітуту за адресою вул. Бережанська, надану для влаштування проходу, проїзду та паркування автотранспорту.

22.02.2023 Тернопільським міськрайонним судом ухвалено рішення, яким у справі позовні вимоги Семененко С.О про скасування даного рішення міської ради задоволено повністю.

Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради подано апеляції до Восьмого апеляційного адміністративного суду», – йдеться в повідомленні мерії.

Також минулого тижня в одному з місцевих видань вийшла рекламна стаття, у якій серед інших новобудов рекламували і БК «Парковий». Правда жодної згадки про продаж квартир в даній рекламі не було, мова йшла лише про продаж комерційної нерухомості.

Чи справді забудовник продає квартири? Якщо так, то тернополянам слід зважати на застереження мерії. Водночас виникає питання, чому суд уже двічі прийняв рішення не на користь міської ради?

Але не це питання є ключовим. Хотілося б почути від мерії, чому вона на стільки вибірково судиться за права тернополян. Чому не відстоює інтересів міста по інших незаконних будовах, по яких відкрито не одне кримінальне провадження? Починаючи від незаконного зведення котеджів для тернопільської псевдоеліти під виглядом елінгів на березі Тернопільського ставу і закінчуючи нещодавнім незаконним будівництвом на пр. Бандери. А будівництво на вул. Чумацькій, а вакханалія на вул. Шпитальній?

І в цьому контексті не можливо не згадати позицію міськради у судовому процесі, в ході якого прокуратура намагалась повернути у власність громади майно кінотеатру на вул. Франка, яке за правління Сергія Надала раптом опинилося у власності його прибічників. Цього місяця нарешті було завершене виконавче провадження  і з незаконної власності підприємців витребувано нежитлове приміщення на вул. І.Франка, 8  загальною площею 192 кв. м вартістю майже 2 млн грн.

«Відтак уся будівля «Палацу Кіно» тепер належить територіальній громаді міста Тернополя. Рішення про повернення громаді м. Тернополя приміщення кінопалацу по вул. Івана Франка прокуратура відстояла в судах усіх інстанцій – від Тернопільського міськрайонного до Верховного Суду», – повідомили в прокуратурі.

Ця судова тяганина тривала роками, впродовж яких майно громади незаконно використовували люди з орбіти мера Тернополя. Та найцікавіше, що коли прокуратура почала боротися за дане майно, то мерія продемонструвала своє справжнє обличчя і у 2020-му році на офіційному сайті міськради назвала позицію прокуратури дивною.

Зараз не менш дивною виглядає позиція очільника Тернополя і його команди. Адже вибіркові претензії лише до окремих забудовників щодо незаконних дій навряд чи можна вважати послідовною позицією.

Повертаючись до БК «Парковий», то будують його на вул. Бережанській, 42 поблизу «Парку здоров’я» та храму Успіння Пресвятої Богородиці. У березні минулого року парох цієї церкви освятив наріжний камінь будівництва , щоб забезпечити Боже благословення на будову центру. Але раптом щось пішло не так…

Читайте також: Самобуд на Бандери. Зведено чергову комерційну нерухомість замість приватного будинку

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE