Politerno > Тернопільщина > Самобуд на Чумацькій: прокуратура порушила справу, будівництво ведеться, Зюбаненко мовчить

Самобуд на Чумацькій: прокуратура порушила справу, будівництво ведеться, Зюбаненко мовчить

  • 2 Лютого, 2024
  • 2657 Переглядів
  • 0

Поліція продовжує ігнорувати порушення законодавства щодо ведення будівельних робіт у Тернополі.

ОНОВЛЕНО – додано скріншот листа тернополянина.

22 грудня Politerno повідомило, що в Тернополі виявлено чергову будівельну аферу – замість приватної садиби, як зазначено в документах, зводиться багатоквартирна висотка.

До редакції звернулися небайдужі тернополяни, які повідомили, що вулиці Чумацькій, 17, 19, на місці двох знесених приватних будинків на замовлення Предоляка Ігоря Сергійовича здійснюється будівництво багатоповерхового будинку.

Ось витяг з електронної системи у сфері будівництва.

Містобудівні умови та обмеження видано під «Будівництво індивідуального житлового будинку з прибудовою приміщень для індивідуальної трудової та підприємницької діяльності зі знесенням існуючих будівель та споруд».

Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах: 12 від планувальної відмітки землі до найвіддаленішого по вертикалі елементу будівлі, з врахуванням вимог ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій» розділ 6, п.6.1.31 (до 3-х поверхів без урахування мансарди).

Цільове призначення земельних ділянок: Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Функціональне призначення: територія реконструкції в зоні садибної житлової забудови (Ж-1).

Журналіст Politerno побував біля зазначеного будівництва та візуально переконався, що за вказаною адресою здійснюється самочинне будівництво багатоквартирного будинку з використання висотного крану. Паспорту об’єкту на місці не виявлено.

Порівнявши дозвільну документацію із побаченим можемо зробити наступний висновок щодо порушень:

– не дотримано мінімально допустимі відстані від об’єкта будівництва – не менше 8 метрів;

– не дотримано максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки 70%, згідно вимог ДБН;

– не дотримано вимог щодо червоних ліній, згідно затвердженоï містобудівної документації плану червоних ліній житлових вулиць м.Тернопіль (вул.Чумацька) – 3 метра згідно п.6.1.33 (садибний житловий будинок);

– не дотримано вимоги щодо зон вітрового підпору:

– не дотримано вимоги щодо інсоляції:

– не дотримано вимог щодо кругового об’їзду житлового будинку.

Поруч із будівництвом знаходиться багатоквартирний житловий будинок по вулиці Мазепи,2. Незаконне будівництво повністю закриває мешканцям даного будинку з однієї сторони вікна, оскільки не дотримано мiнiмально допустимі відстані від об’єкта будівництва 8.0 м.

Редакція звернулася до поліції та особисто до начальника ГУ НП у Тернопільській області Сергія Зюбаненка з вимогою зупинити самобуд.


Втім, 26 січня, на пошту Politerno надійшов лист від тернополянина, який, власне, й звернув увагу редакції на самобуд. Ось що він пише:

"Доброго дня.

Дякую Вам що зреагували на ситуацію навколо будівництва по вул. Чумацька 17-19.

Завдяки висвітленню проблематики що стосується будівництва, прокуратура порушила справу і передала на роздлідування в поліцію.

Але...

Ви знаєте нашу поліцію...

Є інформація що поліція тримає всіх за ідіотів - Журналістів, прокуратуру та суспільство.

Думаю що готують відписку - що документи на будівництво є. Як правило...

При цьому не буде вказано на явні відхилення від містобудівної документації, а саме на відсутність кругового об'їзду, інсоляції в сусідніх будинках, квартирах ( з квартирами взагалі біда, три метри від їхніх вікон будується стіна висотки...). В містобудівних вказано висота 12 метрів хоча візуально видно що сама будівля вже має більшу висоту.

На звернення поліції до дабі підготують "стандартну" відповідь - перевірки в військовий час заборонено....

Сподіваюся що прокуратурі вистарчить сміливості зупинити цей без перебільшення самий зухвалий та незаконний проект...".

Нагадаємо, у передостанній день січня мер Тернополя Сергій Надал подав декларацію про свої доходи за 2022 рік. Він живе за зарплату міського голови, у той час як дружина Олена Надал – має чималий дохід за підприємницьку діяльність.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE