Politerno > Україна і світ > Орбан у Флориді зустрівся з Трампом та попросив “повернутися та принести мир”

Орбан у Флориді зустрівся з Трампом та попросив “повернутися та принести мир”

  • 9 Березня, 2024
  • 436 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів зустріч з майбутнім кандидатом на президентських виборах США від республіканців Дональдом Трампом в американському штаті Флорида.

Про це повідомляє Reuters.

Вони обговорили “широке коло питань, що стосуються Угорщини та Сполучених Штатів, зокрема першорядну важливість міцних та безпечних кордонів для захисту суверенітету кожної країни”, – йдеться в заяві передвиборчої кампанії Трампа.

Угорський прем’єр у Twitter (X) висловив переконання, що тільки повернення Трампа в Білий дім може принести мир.

“Нам потрібні лідери у світі, яких поважають та які можуть принести мир. Він – один з них! Поверніться і принесіть нам мир, пане президенте!”, – зазначив у дописі Орбан.

Водночас у своєму відео в Facebook прем’єр Угорщини заявив, що за президентства Трампа у 2017-2021 роках був мир на Близькому Сході, а також в Україні.

За словами Орбана, зараз в Україні не було б війни, якби Трампа переобрали у 2020 році.

Експрезидент США та невелика група близьких радників зустрілися з прем’єром Угорщини приблизно на годину в п’ятницю ввечері на курорті Трампа Мар-а-Лаго, повідомили CNN поінформовані джерела.

Після цього колишній президент США повів очільника угорського уряду на концерт триб’ют-групи, який був частиною закритого заходу в клубі.

Один зі співрозмовників CNN описав зустріч як "соціальну" без жодного порядку денного, окреме джерело повідомило, що вона була "дружньою". Як стверджує ще одне джерело, Орбан прагнув зустрічі з Трампом і планував перебувати в США окремо.

Раніше очільник угорського МЗС Петер Сійярто повідомив, що Орбан хоче обговорити з Трампом, як припинити війну Росії проти України.

Як відомо, Орбан в попередні роки брав участь у кількох протрампівських подіях і прямо висловлювався за його переобрання президентом. Він казав, зокрема, що "якби Трамп був президентом, війна б не почалася"  і повернення Трампа "принесе мир". Трамп у відповідь хвалив Орбана. 

ЗМІ раніше повідомляли, що Трамп планує прийняти прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана 8 березня на своєму курорті Мар-а-Лаго у Флориді.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вкотре запропонував свою країну у якості майданчику для мирних переговорів між Україною та Росією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE