Politerno > Україна і світ > Зеленський стверджує, що ситуація на фронті набагато краща, ніж була протягом останніх трьох місяців

Зеленський стверджує, що ситуація на фронті набагато краща, ніж була протягом останніх трьох місяців

  • 12 Березня, 2024
  • 485 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на фронті набагато краща, ніж була протягом зими.  

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю французькому новинному медіа BFMTV.

Видання наводить цитати Зеленського про стан справ на фронті. 19 лютого у своєму зверненні він заявив, що українська армія перебуває у “надзвичайно важкій ситуації на кількох частинах фронту”.

Тепер же Зеленський оцінює ситуацію більш позитивно. “Ситуація набагато краща, ніж була протягом останніх трьох місяців”, – цитує президента видання.

“Ми мали труднощі через брак артилерійських боєприпасів, повітряну блокаду, російську далекобійну зброю і високу щільність російських безпілотників”, – зазначив Зеленський.

Також Зеленський сказав, що “наступ Росії зупинено”, а її армія “втрачає велику кількість своїх життєво важливих сил”. Проте за його словами, ситуація може змінитися через “місяць або тиждень”, якщо українська армія не отримає достатньої підтримки.

Коментуючи захоплення Авдіївки, Зеленський заявив, що російська армія не захопила місто, а просто повністю його зруйнувала.

Як повідомлялося, міжнародні медіа заявляють про знищення двох пускових установок Patriot недалеко від Покровська на Донеччині. Збройні сили не коментують це, тим часом Інститут вивчення війни вважає, що це неправда.

Також днями стало відомо, що Збройні сили вперше за час повномасштабної війни з Росією втратили в бою РСЗВ HIMARS, поставлену США. Також повідомлялося про знищення танку M1 Abrams.

Нагадаємо, перемогу документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова вирізали з міжнародної телеверсії «Оскар».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE