Politerno > Україна і світ > З міжнародної телеверсії “Оскар” вирізали перемогу “20 днів у Маріуполі”

З міжнародної телеверсії “Оскар” вирізали перемогу “20 днів у Маріуполі”

  • 11 Березня, 2024
  • 470 Переглядів
  • 0

Перемогу документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова вирізали з міжнародної телеверсії «Оскар».

Про це повідомило «Суспільне».

«Сьогодні, 11 березня, о 20:30 на телеканалі Суспільне Культура був запланований показ міжнародної скороченої версії  церемонії «Оскар». Проте після отримання матеріалів для трансляції від організаторів команда виявила, що нагородження українських документалістів відсутнє», — йдеться у повідомленні.

З міжнародної телеверсії «Оскара» вирізали також деякі інші  номінації.

Команда «Суспільного» висловила обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited та, замість скороченої версії, для українських глядачів транслює повну версію, що була в прямому ефірі телеканалу в ніч з 10 на 11 березня.

Виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін нагадав, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, місце у скороченій версії знайшлося, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної.

«20 днів у Маріуполі» — це перший фільм в історії України, що отримав Оскар. Стрічка розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Нагадаємо, командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук подякував пілотам за прицільне ураження російського пункту управління.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE