Politerno > Україна і світ > Годі малювати червоні лінії: президент Литви підтримує направлення західних військ в Україну

Годі малювати червоні лінії: президент Литви підтримує направлення західних військ в Україну

  • 13 Березня, 2024
  • 199 Переглядів
  • 0

Президент Литви Гітанас Науседа підтримує дискусії про направлення військ в Україну для тренувальних місій і закликає Захід припинити “малювати червоні лінії”.

Про це він заявив журналістам у Парижі, повідомляє LRT.

“Я вітав ідею направлення місій на українську територію як ідею, і вважаю, що ми повинні її обговорювати. Звичайно, найкраще було б, якби всі ми одностайно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо”, – зазначив Науседа.

Він також наголосив, що страх перед можливою реакцією Кремля не може бути визначальним фактором під час ухвалення спільного європейського рішення.

“Якщо ми почнемо говорити, що ні, Володимиру Путіну не сподобається те чи інше… ми ніколи не ухвалимо рішення. І саме тому я вчора сказав і президенту (Емманюелю Макрону – ред.), і засобам масової інформації, що ми повинні припинити малювати для себе червоні лінії”, – наголосив литовський президент.

За словами Науседи, малюючи червоні лінії, Захід лише допомагає Путіну, “який починає думати, що ми передбачувані й що він може контролювати та маніпулювати нами”.

Як відомо, нещодавно президент Франції заявив про можливість відправки в Україну військових Європи

Згодом Макрон запевнив, що “в найближчому майбутньому” розгортання французьких військ в Україні не буде.

Нагадаємо, Європейський парламент ухвалив перший у світі закон про штучний інтелект (ШІ), який має забезпечити безпеку і дотримання прав громадян.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE