Politerno > Україна і світ > Президенти Литви, Латвії та Польщі відмовилися від спільної фотографії на кліматичному саміті через присутність Лукашенка

Президенти Литви, Латвії та Польщі відмовилися від спільної фотографії на кліматичному саміті через присутність Лукашенка

  • 2 Грудня, 2023
  • 4904 Переглядів
  • 0

Президент Литви Гітанас Науседа, а також лідери Латвії та Польщі Едгар Рінкевич та Анджей Дуда відмовилися від спільної фотографії з лідерами країн — учасниць конференції ООН з клімату COP28 у Дубаї через участь у зйомці Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє LRT.

«Це називається сімейним фото. Лукашенко не належить до тієї родини, до якої ми хочемо належати», – заявив президент Литви Гітанас Науседа.

Він додав, що було б лицемірством стояти пліч-о-пліч з главою держави, яка стала плацдармом для агресії Росії проти України, і як ні в чому не бувало обговорювати майбутнє миру та зміну клімату.

14 вересня Європейський парламент закликав Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видати ордер на арешт Олександра Лукашенка. Згідно резолюції це має бути зроблено, оскільки режим Лукашенка є співучасником насильницького вивезення дітей з території України.

У резолюції засуджується участь режиму Лукашенка у війні Росії проти України, постачання російським військам зброї та військової техніки, а також розміщення російських військ у Білорусі.

Цього року 28-й кліматичний саміт СОР проходить в ОАЕ, які розбагатіли на нафті та газі — головних джерелах глобального потепління.

Нагадаємо, німецький збройовий концерн Rheinmetall планує почати випуск перших бронемашин Fuchs та Lynx в Україні вже наступного року.   

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE