Politerno > Тернопільщина > У Тернополі десятками порубають дерева біля навчально-виховних закладів

У Тернополі десятками порубають дерева біля навчально-виховних закладів

  • 15 Березня, 2024
  • 966 Переглядів
  • 0

На території тернопільського дитячого садка №31, що біля «Універсаму» на Сонячному масиві,  зріжуть аж 13 дерев. З відповідною ініціативою виступило міське управління освіти. Ще 12 дерев зріжуть на території ЗОШ  №19, яка теж розташована на Сонячному.

Загалом біля тернопільських навчально-виховних закладів планують цього року зрізати 44 дерева. Про це йдеться в тендері на закупівлю послуги з видалення сухостійних та аварійних дерев, який оголосило міське управління освіти.

За порубку дерев, а також послуги з проведення формувальної та санітарної підрізки дерев, навантаження, вивезення та утилізацію утворених відходів управління пропонує 810 тис. гривень.

Бажаючим поборотися за право надати дану послугу за вказану суму пропонують надсилати свої заявки до 20 березня.

Стан дерев біля дистадка №31 та ЗОШ №19, де їх планують зрубати найбільше, можна побачити на фото, які в різний час робили місцеві жителі і виставляли світлини у Google-фото.

Вимогами тендеру передбачено, що дерева мають бути зрізані до 15 квітня.

Також виконавець має вивезти деревину та гілки в день проведення послуги зі складанням відповідного акту прийому – передачі деревини. Кому саме дістанеться деревина, в тендері не сказано.

Виконавець також повинен під час виконання послуг гарантувати безпеку працівникам та дітям закладів, збереження цілісності транспортних засобів та споруд, які знаходяться поблизу дерев, дотримуватися технології виконання послуг.  Місце видалення сухостійних та самосійних дерев після проведення послуг надавач послуги має залишати в стані, який був до початку проведення послуг (прибрати дрібне гілля, опале листя та тирсу).

Читайте також: Тернопіль зганьбився одним з найгірших в Україні рівнів наданої фінансової допомоги для ЗСУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE