Politerno > Україна і світ > Україна отримала 4,5 млрд євро від ЄС, стало відомо, на що їх скерують

Україна отримала 4,5 млрд євро від ЄС, стало відомо, на що їх скерують

  • 20 Березня, 2024
  • 164 Переглядів
  • 0

Європейська комісія виплатила перший транш допомоги у рамках Українського фонду на загальну суму 50 млрд євро. Наразі було переведено 4,5 млрд євро.

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна.

“Сьогодні ми зробили першу виплату 4,5 млрд євро з Українського фонду допомоги в розмірі 50 млрд євро, щоб підтримати відновлення, реконструкцію та модернізацію України”, – заявив він.

При цьому Боррель додав, що завтра Європейська рада обговорюватиме, як далі прискорити український вступ до ЄС.

Разом з тим Європейський комісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї заявив, що наступний транш буде у квітні.

“Скоро буде наступний транш. У квітні вже”, – заявив він.

“Залучені кошти допоможуть своєчасно та у повному обсязі профінансувати першочергові соціальні та гуманітарні видатки державного бюджету”, – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Як зазначили в прес-службі, у рамках перехідного фінансування перед Україною на порядку денному стоїть 5 реформ у наступних сферах: управління державними фінансами, боротьба з корупцією, та розвиток бізнес-середовища тощо.

Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро в рамках перехідного фінансування Україна може отримати вже у квітні за результатами задовільного виконання таких реформ, та позитивної оцінки Європейської комісії, повідомили в Мінфіні.

Нагадаємо, що Ukraine Facility – це інструмент, що передбачає можливість отримання Україною у 2024 – 2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро. З них на бюджетну підтримку буде спрямовано 38,27 млрд євро, інвестиційний фонд – 6,97 млрд євро, на технічну та адміністративну підтримку – 4,76 млрд євро.

Читайте також: Пентагон створив сайт з нагляду за допомогою для України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE