Politerno > Тернопільщина > У Тернополі валютники “наїжджають” на керівництво автовокзалу, є реакція поліції

У Тернополі валютники “наїжджають” на керівництво автовокзалу, є реакція поліції

  • 21 Березня, 2024
  • 1238 Переглядів
  • 0

Люди, які торгували валютою з рук, вкрай незадоволені появою величезного плакату на території автовокзалу. На плакаті йдеться про заборону купувати валюту в стихійних обмінниках. Поруч встановлена камера відеоспостереження. Очевидно, це відлякало чимало клієнтів і зменшило наплив до валютників. Щоб не втрачати заробітків, останні пішли домовлятися до керівництва автовокзалу. Однак безуспішно.

Деталі повідомив начальник обласного управління поліції Сергій Зюбаненко.

“Шановні громадяни, які хочуть продовжувати займатися на центральному автовокзалі у Тернополі незаконним обміном валюти, припиніть турбувати керівництво автовокзалу з приводу встановлення на фасаді торгового центру інформаційного плаката про заборону обміну валюти у стихійних обмінниках. Це не їхня ініціатива, а превентивний захід з метою запобігання здійснення незаконних валютних операцій, а також роз’яснення для громадян про відповідальність за вчинення таких дій. Згідно нашого законодавства продаж іноземної валюти з рук – це адміністративне правопорушення відповідно до ст. 162 КУпАП. Відповідальність у таких випадках несе як особа, яка продає валюту, так і той, хто її купує”, – нагадав Сергій Зюбаненко.

За його даними, на місці, де традиційно кучкувалися валютники, встановлено систему відеоспостереження, яка на пряму передає відеосигнал у чергову частину Тернопільського районного управління поліції.

“Щойно черговий виявить на екрані спробу обміну валюти з рук, на місце події за лічені хвилини прибуде наряд поліції. Зафіксовані відеокадри будуть вважатися беззаперечним доказом порушення Закону при розгляді справи у суді”, – застеріг керівник поліції Тернопільщини.

Принагідно він закликав жителів області викорінити “таке ганебне явище як купівля-продаж валюти” й здійснювати фінансові операції у відповідних фінустановах, які сплачують податки за таку діяльність та ведуть її в правовому полі.

Водночас чому валютники без проблем продовжують здійснювати свої операції на центральному ринку, Зюбаненко у своєму дописі не пояснив.

Читайте також: Суд постановив конфіскувати земельні ділянки в депутата Тернопільської облради, якого звинувачують в корупційних діях

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE