Politerno > Україна і світ > Франція поставить в Україну сотні одиниць бронетехніки та ракет

Франція поставить в Україну сотні одиниць бронетехніки та ракет

  • 31 Березня, 2024
  • 263 Переглядів
  • 0

Франція планує передати Україні сотні одиниць старих, але “все ще функціональних” бронемашин VAB, а також ракети для систем протиповітряної оборони SAMP/T в межах нового пакета допомоги.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в інтерв’ю газеті La Tribune, пише “Європейська правда”.

За його словами, такі бронетранспортери потрібні для мобільності українських військ, щоб утримувати настільки велику лінію фронту.

“Це старе обладнання, яке все ще функціонує, і воно буде безпосередньо корисним для України, якщо його передати у великих кількостях. Ми можемо говорити про сотні на 2024 і початок 2025 року”, – додав Лекорню.

Бронетранспортери VAB, яким понад 40 років, замінюються у французькій армії на бронетранспортери нового покоління Griffon.

У відповідь на прохання України посилити протиповітряну оборону Франція передасть ракети Aster 30 до зенітно-ракетних комплексів SAMP/T.

Також Франція “у дуже стислі терміни розробляє дистанційно керовані боєприпаси, щоб поставити їх українцям уже цього літа”, додав Лекорню.

У вівторок Лекорню заявляв, що Франція незабаром зможе поставити Києву 78 самохідних гаубиць Caesar та збільшить поставки снарядів, щоб задовольнити нагальні потреби України в боєприпасах.

Нагадаємо, Болгарія та Румунія 31 березня стануть новими членами Шенгенської зони, однак Рада ЄС ще має ухвалити рішення щодо дати скасування перевірок на внутрішніх сухопутних кордонах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE