Politerno > Україна і світ > Країна-терорист вимагає від України видати “терористів”, зокрема Малюка – в СБУ відреагували

Країна-терорист вимагає від України видати “терористів”, зокрема Малюка – в СБУ відреагували

  • 1 Квітня, 2024
  • 348 Переглядів
  • 0

МЗС Росії заявило, що сліди “всіх” терористичних атак проти РФ останнім часом, зокрема теракту в Красногорську 22 березня, нібито ведуть в Україну, тому держава-терорист вимагає видати їй причетних до цих подій, зокрема голову СБУ Василя Малюка за підрив Кримського мосту.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на МЗС Росії.

“Кривавий терористичний акт, що був здійснений 22 березня в м. Красногорську та шокував увесь світ, – далеко не перша терористична атака проти нашої країни за останній час. Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують, що сліди всіх цих злочинів ведуть в Україну”, – заявили у МЗС РФ.

Жодних доказів причетності України до теракту в “Крокус Сіті Холі” в Красногорську в МЗС РФ не надали.

Водночас згадали серед “терактів” убивство Дар’ї Дугіної та Владлена Татарського, поранення Захара Прилєпіна та смерть його водія, а також загибель п’ятьох людей унаслідок підриву Кримського моста та поранення 42 осіб під час вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі. Також у Росії заявили, що нібито “вбивствами і каліцтвами мирних громадян, зокрема дітей”, супроводжувалися рейди “Російського добровольчого корпусу”.

“У зв’язку з цим МЗС Росії передав владі України вимоги в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом і Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму про негайний арешт і видачу всіх причетних до цих терактів осіб.

Серед цих вимог – арешт глави СБУ Василя Малюка, який цинічно визнав 25 березня організацію Україною підриву Кримського мосту в жовтні 2022 року і розкрив деталі організації інших терактів у Російській Федерації”, – йдеться у заяві.

Країна-терорист, яка вторглася в Україну і вже понад два роки вбиває мирних жителів по всій країні, цинічно вимагає від України “негайно припинити будь-яку підтримку терористичної діяльності, видати винних і відшкодувати заподіяну жертвам шкоду”.

Там навіть пригрозили, що “порушення Україною зобов’язань за антитерористичними конвенціями спричинить її міжнародно-правову відповідальність”.

Про відповідальність Росії за війну проти України в повідомленні МЗС РФ не згадується.

У Службі безпеки України відреагували на заяву Росії.

Зокрема, в СБУ зазначили, що заява МЗС РФ щодо тероризму звучить особливо цинічно на фоні річниці звільнення Бучі та звірств, які там чинили росіяни.

"Намагаючись апелювати до норм міжнародного права, а саме до конвенції про боротьбу з тероризмом, МЗС РФ забуває, що саме Путін офіційно оголошений у міжнародний розшук – зокрема, його чекають в Гаазькому трибуналі за викрадення українських дітей.

Особливо цинічно заяви про тероризм звучать від самої країни-терориста на фоні річниці звільнення Бучі та звірств, які там чинили росіяни. Ми памʼятаємо кожного загиблого українця і зробимо все, аби ворог отримав справедливу відплату.

Тож будь-які слова російського МЗС є нікчемними. РФ насправді може зробити тільки одну заяву, яка вартує уваги – на весь світ оголосити про свою поразку у війні та про виведення окупаційних військ з української землі", - йдеться у коментарі пресслужби СБУ з приводу заяви МЗС РФ, переданому "Українській правді".

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у традиційному Великодньому посланні закликав до “тотального обміну полонених між Україною та Росією – всіх на всіх”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE