Politerno > Україна і світ > ФСБ запустило в соцмережах відео, спрямоване на підрив мобілізації та розпал конфлікту в українському суспільстві

ФСБ запустило в соцмережах відео, спрямоване на підрив мобілізації та розпал конфлікту в українському суспільстві

  • 2 Квітня, 2024
  • 250 Переглядів
  • 0

В антиукраїнському відеоролику, спрямованому на підрив мобілізації, знялися російські професійні актори, 26-річний Максим Громов та 31-річний Олександр Панов з Тюмені та Ярослвля, дізналося “Агентство”.

Про це інформує Українська правда з посиланням на ІА “Агентство”.

Відео українською мовою, лейтмотивом якого є фраза “Його синок – еліта, а ти – м’ясо”, почали поширювати проросійські Telegram-канали 1 квітня.

Ролик побудований на протиставленні двох вигаданих молодих людей. У відео показано, що начебто перший персонаж веде розкішне життя – літає на бізнес-джеті, відвідує швейцарські Альпи, проводить час із вродливими дівчатами, зловживаючи алкоголем і вживаючи наркотики. Інший знаходиться на фронті, де під час бою отримує поранення.

Ролик закінчується фразою: “Ти знаєш, чиїх синів мобілізація не стосується” і, очевидно, спрямований на те, щоб розпалити незадоволення у громадян України.

За даними “Агентства”, роль елітного молодика зіграв випускник Ярославського театрального інституту, 26-річний Максим Громов. Актор живе в Москві, брав участь у виставах столичного театру “Антреприза”.

Напередодні так званих виборів у РФ Громов знімався в пропагандистському ролику, що закликав людей голосувати. Тоді актор зізнався “Агентству”, що потрапив на зйомки через чат із підбору акторів.

31-річний актор з Тюмені Олександр Панов “зіграв” роль псевдо українського військового. Він закінчив Тюменський держінститут культури і театральний факультет Єкатеринбурзького театрального інституту. Із 2009-го до щонайменше 2022 року Панов працював у Тюменському театрі ляльок і масок, зараз його немає у списку трупи.

Сам Панов у своїй відеовізитці 2022 року розповідав, що знімався у російських фільмах “Тобол” (поручик Назімов), “Братик”, “Не поспішай”, “Любовна Магія” і “Ворожка”. Живе актор у Тюмені.

Обидва актори відмовилися відповісти на питання “Агентства” щодо участі в антиукраїнському відео.

“Агентство” додає, що “головну ідею” ролика можна цілком застосувати до російської еліти, де діти високопосадовців і бізнесменів уникли мобілізації.

Перед цим в Інституті вивчення війни (ISW) зазначили, що Кремль і раніше використовував високовартісні пропагандистські відео як частину централізовано керованих інформаційних операцій, і характеристики цього останнього відео свідчать про те, що воно підтримує ширші зусилля Кремля, спрямовані на підрив довіри українців до уряду, підрив українських мобілізаційних зусиль і підбурювання до внутрішнього невдоволення.

Читайте також: В “ЛНР” підірвали в автомобілі місцевого колаборанта

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE