Politerno > Україна і світ > У столиці Сирії ракетний удар знищив консульство Ірану, загинув командир КВІР

У столиці Сирії ракетний удар знищив консульство Ірану, загинув командир КВІР

  • 2 Квітня, 2024
  • 233 Переглядів
  • 0

Фото покійного іранського генерала Касема Сулеймані висить серед завалів після авіаудару по консульству Ірану в сирійській столиці Дамаску, 1 квітня 2024 року. REUTERS/Firas Makdesi

У столиці Сирії Дамаску ракетним ударом знищено будівлю консульства Ірану. В результаті атаки імовірно загинув Мохаммад Реза Захеді, старший командир Корпусу вартових Ісламської революції Ірану (КВІР).

Про це повідомляє Reuters та Аrab News.

Сирійські та іранські ЗМІ заявили, що це ізраїльський авіаудар. Ізраїль відмовився коментувати інцидент за своєю звичайною практикою. Ізраїльський військовий речник сказав: “Ми не коментуємо повідомлення в іноземних ЗМІ”.

Зазначається, що в результаті удару загинули вісім людей, серед яких іранські дипломати. Джерело в ліванських службах безпеки повідомило Reuters, що серед загиблих старший командир Корпусу вартових революції Ірану (КВІР).

КВІР підтвердив смерть двох своїх генералів і п’ятьох офіцерів через удар Ізраїлю по консульству Ірану в Дамаску

Базована в Британії Сирійська обсерваторія з прав людини, з посиланням на джерела в Сирії, заявила, що “підтверджено загибель високопоставленого лідера, який служив лідером сил Кудс (підрозділ закордонних операцій Корпусу вартових Ісламської революції Ірану) для Сирії та Лівану, двох іранських радників і п’яти членів Іранської революційної гвардії”.

Журналісти Reuters на місці події побачили дим, що піднімався з-під уламків будівлі, зрівняної з землею, і машини швидкої допомоги, припарковані на вулиці.

На стовпі перед уламками висів іранський прапор. На місці події були помічені міністри закордонних справ Сирії та Ірану.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили в АТ “Укрзалізниця” організаторів схеми заволодіння 94,7 млн грн на закупівлях трансформаторів за завищеними цінами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE