Politerno > Україна і світ > Ексгосподарників СБУ викрили на розкраданні 26 мільйонів під час закупівель пального

Ексгосподарників СБУ викрили на розкраданні 26 мільйонів під час закупівель пального

  • 10 Квітня, 2024
  • 251 Переглядів
  • 0

Головне управління внутрішньої безпеки та слідчі СБУ у взаємодії з детективами Національного бюро викрили схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб служби у 2022 році.

Про це повідомили СБУНАБУ, та Офіс генпрокурора.

До організації оборудки причетні вже колишні керівник Департаменту господарського забезпечення та його перший заступник.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора їм повідомлено про підозру в розтраті майна та перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

За даними слідства, експравоохоронці організували схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році.

У ході досудового розслідування і тривалих експертиз було встановлено, що фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки Служби безпеки за штучно завищеними цінами.

Для цього підозрювані залучили підконтрольні комерційні підприємства з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. До фінансово-господарської та звітної документації учасники схеми вносили недостовірні відомості.

Такими діями підозрюваних державі було завдано понад 26 млн грн збитків.

Під час обшуків за місцем їх проживання правоохоронці виявили готівку (за даними СБУ, 11 мільйонів гривень), мобільні телефони, комп’ютерну техніку та документи із доказами злочинної діяльності.

Також у ході слідчих дій за адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю.

Серед виявленого – бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет і понад пів тисячі набоїв до вогнепального озброєння, зазначають у спецслужбі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти й науки створили “редакційну політику для медіа”. Це обурило українських медійників, після чого у МОН виправили свої формулювання. Відтепер документ називається “Довідник МОН” та містить тільки рекомендації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE