Politerno > Україна і світ > Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині – дипломати триматимуть справу на особливому контролі 

Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині – дипломати триматимуть справу на особливому контролі 

  • 28 Квітня, 2024
  • 587 Переглядів
  • 0

Місце злочину в Мурнау, де загинули двоє українців

У суботу, 27 квітня, у ФРН в приміщенні торгового центру міста Мурнау-ам-Штафельзее внаслідок ножових поранень було вбито двох громадян України, чоловіків 1987 та 2001 р. н.

За попередніми даними, загиблі були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію.

Поліція вже заарештувала чоловіка, якого вважають головним підозрюваним, ним виявився 57-річний росіянин. 

Представник поліції Деніел Кац інформує, що злочин стався близько 17:15 27 квітня перед продуктовим магазином. Злочинець спершу втік, проте 57-річного підозрюваного дуже швидко розшукали за домашньою адресою.

За даними місцевої поліції, жертвами стали двоє українців 23 і 36 років, які проживали в районі Гарміш-Партенкірхен у Баварії. Вони померли від ножових поранень – старший  – одразу на місці злочину, а молодший пізніше у лікарні.

Кримінальна поліція наразі розпочала розслідування за підозрою в подвійному вбивстві. Прокуратура подала клопотання про арешт 57-річного росіянина, сьогодні він має постати перед слідчим суддею у відповідальному районному суді.

Зараз консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили убиті, та встановлюють звʼязок із рідними.

“Глава МЗС Дмитро Кулеба доручив Департаменту консульської служби МЗС і ГКУ в Мюнхені тримати справу на особливому контролі та перебувати у постійному контакті з правоохоронними органами ФРН”, – йдеться в повідомленні МЗС.

“Вбивця має понести покарання за всією суворістю закону”, – наголосив Кулеба. 

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ситуація на фронті загострилась, а Росія активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках – має тактичні успіхи. Тому Сили оборони перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки Донецької області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE