Politerno > Україна і світ > Ракети для Patriot, NASAMS та Stinger, HIMARS із боєприпасами: Байден схвалив допомогу на $400 млн

Ракети для Patriot, NASAMS та Stinger, HIMARS із боєприпасами: Байден схвалив допомогу на $400 млн

  • 10 Травня, 2024
  • 223 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден 10 травня підписав указ про виділення Україні військової допомоги вартістю до 400 мільйонів доларів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Білий дім.

Своїм указом Байден делегує державному секретареві США повноваження на скорочення “оборонних товарів та послуг Міністерства оборони, а також військової освіти та підготовки з метою надання допомоги Україні” на суму до 400 мільйонів доларів.

Йдеться про надання зброї зі складів армії США, але її перелік наразі не був оприлюднений.

До пакета військової допомоги входять зокрема додаткові боєприпаси для систем Patriot і NASAMS, зенітні ракети Stinger та додаткові системи HIMARS із боєприпасами.

У новому пакеті США містяться додаткові боєприпаси для систем Patriot і NASAMS, зенітні ракети Stinger, додаткові системи HIMARS із боєприпасами, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди і “обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами”.

З техніки Пентагон перелічує бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери M113, протимінні транспортні засоби із захистом від засідок (MRAP) й причепи для перевезення важкого обладнання.

Також у пакеті допомоги – ракети TOW, протитанкові системи Javelin та AT-4, “високоточні авіаційні боєприпаси”, ракети HARM, стрілецька зброя та патрони до неї, підривні боєприпаси та обладнання для розмінування, берегові та річкові патрульні катери, “засоби хімічного, біологічного, радіологічного, ядерного захисту”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE