Politerno > Україна і світ > Росія скерувала на Кубу військові кораблі, щоб психологічно тиснути на США

Росія скерувала на Кубу військові кораблі, щоб психологічно тиснути на США

  • 13 Червня, 2024
  • 585 Переглядів
  • 0

Американський Інститут вивчення війни (ISW) заявляє, що присутність російських військових кораблів, зокрема атомного підводного човна «Казань», у порту Гавани має на меті «посіяти страх у США і на Заході».

«Російські кораблі в порту Гавани, ймовірно, є частиною більших російських зусиль, спрямованих на відновлення історичної пам’яті про Карибську кризу, щоб заохотити США до самостримування. Присутність ядерного підводного човна «Казань» так близько до американських територіальних вод у порту, який зберігає важку історичну пам’ять США, ймовірно, має на меті посіяти страх у США й на Заході, щоб змусити до самостримування і послабити опір Заходу Росії», – цитує повідомлення ISW Радіо Свобода.

12 червня російський атомний підводний човен «Казань», який не несе ядерну зброю, і ще три інших російських військово-морських судна – ракетний фрегат «Адмірал Горшков», нафтовий танкер і рятувальний буксир – пришвартувалися в кубинській столиці. Вони перебуватимуть там до 17 червня, повідомило Міністерство революційних збройних сил Куби.

За даними Міноборони РФ, підводний човен та фрегат оснащені гіперзвуковими ракетами «Циркон», крилатими ракетами «Калібр» та протикорабельними ракетами «Онікс».

Зазначається, що незвичайне розгортання російського військово-морського флоту так близько до території Сполучених Штатів сталося після того, як Вашингтон та деякі інші західні союзники України дозволили Києву застосувати свою зброю по цілях у РФ на тлі поновленого російського наступу на північний схід Харківської області.

Гавана розташована за 160 кілометрів від Кі-Веста, що в південному штаті Флорида, де знаходиться американська військово-морська авіабаза.

У Міністерстві закордонних справ Куби анонсуючи цей візит, минулого тижня заявили, що «жоден із кораблів не має ядерної зброї, тому їхня зупинка в нашій країні не становить загрози для регіону».

Американські офіційні особи також заявляли, що США не вважають прибуття суден загрозливим, але американські ВМС стежитимуть за навчаннями.

Розміщення російського атомного підводного човна так близько до США відбувається на тлі напруженості через війну Росії проти України.

Читайте також: В РФ зупинили торги доларами та євро: США наклали санкції на Мосбіржу, “Газпром інвест” тощо

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE