Politerno > Блоги > Олександр Філь > Обрізання, як система нищення зелених насаджень Тернополя

Обрізання, як система нищення зелених насаджень Тернополя

На мою інформацію по нищенню дерев по вул. Лисенка, Слівенської знайшлися опоненти на захист таких дій. Тому мушу пояснити причини тих процесів у цілому.

 

Зелені насадження у кожному місті потребують професійного догляду і зважених рішень щодо їх збереження та уходу за ними. На жаль так сталося що у Тернополі рішення по омолодженню дерев приймаються без фахового супроводу, часто на прохання окремих мешканців без врахування екологічної складової.

Звичайно у порівнянні з європейськими містами ви виглядаємо варварами.

У європейських країна проведено повну інвентаризацію зелених насаджень з оцифруванням. Інформація є публічною, можна бачити інформацію по кожному дереву, кущу. Цінність зелених насаджень виведена на рівень самих важливих питань соціального розвитку громад, бо від того залежить здоров’я людей. Вікові дерева мають статус захищеності, при потребі їх лікують.

Фактично Тернопіль немає зеленої політики, немає реальних зелених проектів окрім центральної частини. За рахунок будівництва та створення прибудинкових стоянок видаляються гектари зелених площ. В Тернополі немає публічної інформації щодо намірів проведення робіт, запланованих витрат на ці роботи. (значні кошти з кишень мешканців.)

У наслідок того всього у місті погіршується екологічний стан. Про екологічні показники Тернополя немає інформації, це повний нонсенс.

Тернополю потрібна екологічна служба, яка би формувала політику розвитку та забезпечувала професійний догляд.

Приведений приклад це маленька частка дикого нищення.

Питання у тому чи це потрібно владі?

Надаю фото – як в нас, і як у Європі.

 

Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О. Філь

28.05.2021р.

 

Читайте також: Тернопіль обігнав Житомир та Харків в антирейтингу забруднення українських міст

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE