Politerno > Тернопільщина > Тернопіль обігнав Житомир та Харків в антирейтингу забруднення українських міст

Тернопіль обігнав Житомир та Харків в антирейтингу забруднення українських міст

  • 28 Травня, 2021
  • 2496 Переглядів
  • 0

Індекс забруднення атмосферного повітря в Тернополі у 2020 році становив 4,2, тоді як загальний рівень забруднення атмосферного повітря в Україні за ІЗА становив 7,0 і оцінювався, як високий.

Свіжі дослідження опублікувала центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За індексом забруднення атмосферного повітря у 2020 році колись найзеленіше місто України Тернопіль посіло 26 місце серед усіх міст України. Обійшли ми навіть такі обласні центри як Житомир, Чернівці, Чернігів або Харків.

Ситуація з чистим повітрям в місті стає критичною через масове знищення зелених насаджень та відведення парків під забудови. Замість того, щоб вирішувати проблему, міська влада освоює нові схеми для узаконеного знищення зелених зон.

Один з нещодавніх випадків – зміна меж парку “Загребелля” коаліцією “Слуг народу” та “Свободи” в обласній раді, що дозволило приватизувати частину паркової території.

Окремої уваги з приводу забруднення повітря у Тернополі заслуговує тема переобладнання котелень на торф’яне паливо.

Нагадаємо, коаліція Тернопільської обласної ради у складі фракцій “Свобода”, “Слуга народу” та “За майбутнє” не підтримала звернення щодо розслідування державної зради у “справі вагнерівців”.

Головне фото – скріншот фотоколажу зі сторінки “Демальянсу” у Фейсбуці.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE