Politerno > Тернопільщина > “Свобода”, “СН” та “За майбутнє” не підтримали звернення Тернопільської облради щодо розслідування держзради у справі вагнерівців

“Свобода”, “СН” та “За майбутнє” не підтримали звернення Тернопільської облради щодо розслідування держзради у справі вагнерівців

  • 28 Травня, 2021
  • 961 Переглядів
  • 0

Коаліція Тернопільської обласної ради у складі фракцій “Свобода”, “Слуга народу” та “За майбутнє” не підтримала звернення щодо розслідування державної зради у “справі вагнерівців”.

Під час другого пленарного засідання другої сесії Тернопільської обласної ради за ініціативи фракцій «Європейської Солідарності» та «Батьківщини» звернення щодо розслідування державної зради вищими посадовими особами з Офісу президента України ставили на голосування понад десять разів, але голова Тернопільської обласної ради, свободівець Михайло Головко постійно переносив його розгляд.

Попри напрацювання спільної позиції під час роботи редакційної комісії, з урахуваннями всіх правок від фракцій “Свободи” та “За майбутнє” (“Слуга народу” своїх правок не подала, – ред.), голова обласної ради так і не поставив питання на розгляд сесії.

Після перерви у роботі сесії депутатам не вдалося зібрати кворуму. Тож засідання було закрито.

За даними наших джерел, це стало результатом домовленостей Михайла Головка та голови ОДА Володимира Труша.

Нагадаємо, йдеться про спільну спецоперацію українських, американських і турецьких спецслужб щодо затримання найманців із приватної російської армії Вагнера, які вбивали на Сході України наших військовослужбовців. Але через злив інформації російським спецслужбам вищими посадовими особами України її було зірвано.

Щоб розслідувати державну зраду, потрібно було створити тимчасову слідчу комісію у Верховній Раді. Відповідні звернення ініціювали й органи місцевого самоврядування. Утім, Тернопільська обласна рада, як найбільш патріотична та українолюбна, принаймні за позиціонуванням керівництва ради – голови від партії «Свобода» і його заступників від «Слуги народу» та «За майбутнє», так і не спромоглася висловити свою позицію та дати відповідну оцінку таким діям посадовців, які не просто поставили під сумнів репутацію нашої країни на міжнародному рівні та зруйнували довіру до проведення подібних спецоперацій, а й поглумилися над пам’яттю Героїв, які загинули на війні з російськими окупантами.

Нагадаємо, під час другого засідання другої сесії Тернопільської облради громадськість було поінформовано, що відбулись зміни в керівництві фракції ВО «Батьківщина».



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE