Politerno > Блоги > Іван Ковалик > Обшуки в компанії «Тедіс-Україна» («Мегаполіс») – «Вільні люди» отримали першу і важливу перемогу

Обшуки в компанії «Тедіс-Україна» («Мегаполіс») – «Вільні люди» отримали першу і важливу перемогу

31 березня відбулися обшуки Генеральна прокуратура України та Міністерство внутрішніх справ в Антимонопольний комітет України щодо компанії «Тедіс-Україна» (колишній «Мегаполіс»), власником якої є внесений в санкційний список російський олігарх, власник збройного заводу ім. Дегтярьова та засновник Фонду ветеранів ФСБ Ігор Кесаєв.

Більше року тому «Вільні люди» почали свої акції проти цього підприємства. Відразу у шести містах активісти заблокували роботу складів «Мегаполісу». Метою було привернути увагу влади до російського окупаційного бізнесу, який діє в Україні. Після цього було проведено низку дій: звернення до Президента та пікети Банкової, законодавчі ініціативи та скликання санкційного комітету Кабміну. Завдяки постійному тиску на владу, вдалось привернути увагу: МВС відкрило проти компанії провадження, АМКУ почав розслідування, а Кесаєва було внесено до санкційного списку РНБОУ.

У грудні минулого року ми здобули першу тактичну перемогу, Антимонопольний комітет оштрафував «Мегаполіс» за зловживання монопольним становищем на 430 млн. грн. Сьогодні, після обшуків ГПУ та МВС, цю «фсбшну лавочку» має бути остаточно викинуто з України. Після звинувачень в несплаті податків, незаконному виведенні від 2-х до 3-х мільярдів гривень в Росію для фінансування тероризму та допомоги терористам в ОРДЛО – «злити» цю справу вже не вдасться.

Хочемо подякувати всім активістам, які виходили на акції та більше року виступали проти окупаційного бізнесу – наша боротьба не була даремною. Також хочемо передати привіт всім тим політикам та їхнім медіа, які виступали на захист «Мегаполісу», особливо «Інтеру», в ефірі якого сюжети з нашими пікетами «Мегаполісу» висвітлювались не з позиції активістів, а на захист цього фсбшного бізнесу.

Російський монополіст на ринку тютюнових виробів не міг так довго існувати без підтримки чиновників з державної влади, і їх обов’язково має бути притягнуто до відповідальності. В першу чергу, у відставку має піти голова Антимонопольного комітету Yuriy Terentyev. АМКУ довго не звертав увагу на російського монополіста, попри неодноразові звренення як громадськості так і народних депутатів. Коли ж ігнорувати проблему було вже неможливо, російська компанія була оштрафована і справу закрили. Як ми бачимо сьогодні, питання просто «спустили на гальмах». Російський компанія так і залишилась монополістом, сплатила штраф на 400 млн. грн. і продовжувала виводити з країни мільярди. Тому відставка голови АМКУ та справи проти чиновників комітету, які сприяли роботі російської компанії – це питання економічної безпеки України. Ми маємо демонстративно показати – фінансова підтримка терористів в Україні буде каратися.

Кесаєв, який виробляє зброю для російської армії і продовжує заробляти на це гроші в Україні – це лише найбільш показовий приклад роботи окупаційного бізнесу в Україні. Банки, мережі АЗС та десятки інших великих підприємств і досі працюють на ворога та виводять кошти в Росію. Наступною метою «Вільних людей» є боротьба проти російського бізнесу та проросійських олігархів, які працюють в енергетичному секторі України. Це стратегічна галузь для нашої держави, але замість того щоб її демонополізувати влада закриває очі на купівлю обленерго та облгазів росіянами і створює умови для надприбутків олігархам за рахунок простих споживачів.

Наша перемога можлива лише у випадку, коли ми зрозуміємо, що наш ворог не лише на фронті, а й в тилу. Це також і російський бізнес в Україні, за рахунок якого фінансуються терористи. Сьогодні «Вільні люди» отримали першу і важливу перемогу. Боротьба продовжується.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE