Politerno > Блоги > Andriy Budzinsky > План реконструкції перехрестя 15 квітня-Злуки пішов гуляти лісом і не вернувся

План реконструкції перехрестя 15 квітня-Злуки пішов гуляти лісом і не вернувся

Схоже, що план реконструкції перехрестя 15 квітня-Злуки, який презентували жителям в 2020р. пішов гуляти лісом і не вернувся

На перехресті 15 квітня-Злуки, поблизу Духовного центру проводять ремонт та реконструкцію пішохідної зони та понижують пішохідні переходи. Разом з нею влаштовують окрему велодоріжку, що звичайно є позитивним рішенням, оскільки вул. Злуки є однією з небагатьох вулиць на яких ще можливо влаштувати повноцінну велоінфраструктуру. Шарина пішохідної зони як і велодоріжки є достатня ~ 2,9м/2,5м. Разом з тим є нюанси про які потрібно згадати.

Зокрема, покриття велодоріжки знову влаштовано з бруківки (добре, що хоч без широких стиків), хоча згідно з ДБН потрібно віддавати перевагу саме асфальту, що безпечніше і зручніше, але для Тернополя тулити всюди бруківку це норма. На деяких ділянках велодоріжки довжиною 7-10м. просіла основа під бруківкою і утворила жолоб в якому з часом буде застоюватися вода.

Також не зовсім правильно встановлена тактильна плитка в місцях її розгалуження в різних напрямках.

Але основний нюанс полягає в тому, що те як прокладені вело і пішохідна доріжки зовсім не відповідає проекту реконструкції перехрестя, яке нам презентували в 2020р.

Як видно з проекту (на фото) тут планували влаштувати додаткові окремі смуги, щоб автомобілі, які повертають праворуч не створювали додаткову чергу на світлофорі. Ця смуга повинна була пролягати між основною дорогою та вело і пішохідними доріжками, а зараз між велодоріжкою і основною дорогою відстань менше 3м, що унеможливлює влаштування тут виокремленої смуги.

Звичайно, що проект річ не статична і зазвичай в нього часто вносять зміни, але така конфігурація призвела до того, що для втілення цього проекту додаткову смугу для авто доведеться будувати фактично через територію парку, що навряд буде можливо.

Чому зробили таким чином, викинули цей проект у смітник чи переробили, скільки коштував цей проект, ніхто звичайно ж не повідомляє, тому залишається лише гадати…


Читайте також: Надал Vs Головко. Мер атакує через свої ЗМІ, Михайло поки що тримає удар


 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE