Politerno > Блоги > Богдан Брич > Третій рік чекаємо змін – в народі кажуть, обіцяного чекають три роки

Третій рік чекаємо змін – в народі кажуть, обіцяного чекають три роки

На нараді з премєром, поранені майданівці, не дивлячись на зовні теплу атмосферу зустрічі (я про селфі, та спільні фото), ставили урядовцям досить незручні запитання і далеко не всі чиновники були готові до відповідей на них.

Йшлося про непокараних досі вбивць «Небесної Сотні», торгівлю з окупованими територіями, тарифи та інші, суспільно болючі питання.

Хлопці запитували – як можна торгувати (чи обмінюватись товарами) з агресором, котрий вбиває наших громадян, та люмпенами-колаборантами, котрі зрадили свою державу?

Запитання виявилось риторичним… й незручним…

Зачіпалось питання електронних декларацій, а також судової системи – на що прем`єр розповів про випадки, коли через кордон намагались провезти 1 млн. доларів, котрий митники конфіскували, а суддя виносив рішення повернути кошти зловмисникам.

Особисто я поставив питання очільнику уряду – чи вважає він справедливим, коли прибиральниця отримує практично таку саму зарплату як головний лікар і чи реально прожити на мінімальну пенсію, котра майже не змінилась за останні три роки?

Конкретної відповіді я не почув навіть на це, найменш болюче запитання.

В той же час ми обговорили ряд інших важливих тем.

Як підсумок – було дане відповідне доручення рекомендувати головам обласних адміністрацій призначити своїми радниками на місцях осіб з числа поранених майданівців.

Думаю, це дасть можливість покращити динаміку позитивних змін в областях, особливо в частині контролю над виконаннм рішень щодо соціального захисту осіб постраждалих під час Революції Гідності та бійців АТО.

Маю велику надію, що ця ініціатива не стане черговою «галочкою» для активістів і героїв Майдану.

Саме для цього я був там…

Богдан Брич

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE